Novosti
25.06.2019. Vesti

REVERB.COM PRAVI AUKCIJU KAKO BI DONIRAO INSTRUMENTE ŽENSKIM ROK KAMPOVIMA

Danas, Reverb.com, vodeće onlajn tržište za kupovinu i prodaju polovnih i novih instrumenata, objavili su da su se udružili sa slavnim imenima svetske muzičke scene kako bi njihove instrumente, ploče i memorabilije stavili na aukciju od koje će profitirati rok kampovi za žene širom sveta!

Ova aukcija krenuće u utorak, 21. maja, nakon koje će 10 organizacija koje osnažuju žensko, trans i rodno neodređeno stvaralaštvo, dobiti sredstva za kupovinu instrumenata.

Među artiklima koji će se naći na aukciji su i Senheiser mikrofon potpisan od strane Stivi Niks, kao i dve njene potpisane ploče. Fanovi će takođe moći da učestvuju u licitaciji za kupovinu Fender ukulelea koji je potpisala Bili Eliš, patikama koje je nosila Džoan Džet tokom turneje, male harfe marke “Oscar Schmidt” koju je potpisala članica grupe Heart, Nensi Vilson, Epifon pojačalo koje pripada bliznakinjama Tegan i Sara. Na aukciji će se takođe naći ploča koju je lično oslikala Alison Moshart, Epifone gitara koju su koristile The Indigo girls, Erni Bol gitara koju je koristila Kimbra i poster potpisan od strane Boni Rait i Džejms Tejlora.

U saradnji sa Reverb Gives inicijativnom, instrumenti će otići u ruke učenica kojima trebaju, a dolaze is sledećih kampova: Bay Area Girls Rock Camp, Girls Rock Columbia, Girls Rock Philly, Omaha Girls Rock, Rock’n’Roll Camp for girls Salt Lake City, ATEM Berlin, Girls Rock Dublin, Girls Rock London i za Rok kamp za devojčice iz Srbije, koji predstavlja Femix.

Osim njih svoje memorabilije donirali su i Kejsi Masgrejvs, Mejvis Stejpls, Doli Parton, Peti Smit, Lita Ford, Ani DiFranko i Keli Klarkson.

“Želim da mlade devojke znaju da ima toliko puno načina na koje mogu da doprinesu muzičkoj industriji. Mogu da budu producentkinje, kompozitorke, direktorke i menadžerke. U tom biznisu ima dosta snažnih pozicija koje bi trebalo da zauzmu žene.”, rekla je Linda Peri, koja je donirala potpisanu gitaru Nataše Bedingfild. “Na ovoj gitari su napisane mnoge pesme, ne samo u mojoj zemlji već u svim krajevima sveta, i nadam se da će nekome dati energiju i inspirisati ih da napišu nešto neverovatno”, dodala je.

Prošle godine, tokom iste aukcije, prikupljeno je više od 20,000 dolara za Svetsku alijansku rok kampova za devojčice (Girls Rock Camp Alliance), a ovogodišnja aukcija trajaće od 21. do 28. maja i svi koji žele, moćiće uživo da je prate putem linka https://reverb.com/news/girls-rock-reverb-gives.