Donatori
UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost

UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost podržava projekat “Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost” koji zajednički sporovode Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i njene članice Kolektiv Femix, Pobunjene čitateljke, Millenium, Elektrika, Studio6, Kulturanova i Centar za empirijske studije Jugoistočne Evrope.

UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost pruža podršku projektima koji vode ka strukturnim promenama kroz uvođenje i izradu politika i strategija koje imaju direktan uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalne infrastrukture, uključujući profesionalne i organizacione kapacitete, a podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije. Projekti koje IFCD podržava imaju širok spektar aktivnosti – od izgradnje kapaciteta i kulturnog mapiranja do analize politika i razvoja, kao i podrške preduzetništvu i konsolidaciji kulturnih industrija.

Mama Cash

Mama Cash Internacionalna feministička fondacija sa sedištem u Holandiji koja podržava sveukupni rad Femixa od 2018. godine. Osnivanjem 1983. godine postaju prvi internacionalni ženski fond.

SHL

We are Schüler Helfen Leben (SHL), an organization of young people for young people.

Trag fondacija

Trag fondacija podržala je naš rad prvi put 2018. godine – drugo izdanje Rok kampa za devojčice, a uz njihovu podršku organizovan je šesti Rok kamp za devojčice.

Trag fondacija okuplja ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku. Veruje u želju i sposobnost građana i građanki da budu inicijatori pozitivnih promena u svojim zajednicama. Nudeći im podršku u vidu znanja i sredstava, podstiče i podržava njihovo aktivno uključivanje u poboljšanje života u Srbiji. Trudi se da svakodnevno zajedničkim snagama radi na stvaranju pravednijeg i otvorenijeg društva.

FRIDA

Internacionalna fondacija za podržavanje mladih feministkinja koja od 2018. podržava rad Femixa i Rok kampa za devojčice.

Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije – Podržava rad Rok kampa za devojčice od 2018. godine putem javnog konkursa za savremeno stvaralaštvo.

Rekonstrukcija Ženski fond

Rekonstrukcija Ženski fond je jedina feministička fondacija u Republici Srbiji. Podržava rad Femixa i Rok kampa za devojčice dugi niz godina, kroz svoje različite programe.