Šta radimo

U okviru programa Femix organizovano je preko 60 događaja, koncerata, istraživanja, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja koje je posetilo preko 5000 ljudi.

Od 2010. godine Femix izdaje „Femiksetu”, godišnju kompilaciju koja sadrži pesme raznih autorki, ženskih bendova i bendovasa ženskim autorstvom. Osim „Femiksete”, u okviru Femixa se organizuje Femix Fest, festival ženskog stvaralašta koji raznolikoj i širokoj publici predstavlja radove mladih, domaćih umetnica. Od septembra 2013. godine pokrenut je i portal koji se bavi afirmacijom domaćeg ženskog stvaralaštva i promocijom koncerata i kulturno-umetničkih događaja na kojima učestvuju i nastupaju muzičarke i umetnice.
Tokom 2015. godine Femix je organizovao besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Smederevu, Pančevu i Beogradu. Članice Femixa su i organizatorke Rok kampa za devojčice. Naša organizacija bila je jedna od organizatora prvog internacionalnog rok kampa za mlade u Evropi, koji se održao u julu 2018. godine u Berlinu pod nazivom „Music Empowerment Mobility & Exchange” na kome je učestvovalo 90 mladih iz cele Evrope. U okviru istog projekta bile smo glavna organizatorska grupa konferencije koja je održana u Beogradu u septembru iste godine povodom produbljivanja i nastavka internacionalne saradnje.

O Femixu

Femix je jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA,

koji je pokrenut 2010. godine i namenjen promociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u raznim umetničkim oblastima, kroz audio-vizuelne i druge kreativne forme. Ovim projektima želimo da pomognemo ženama i devojkama zainteresovanim za kreativno izražavanje da svoje sklonosti maksimalno afirmišu, težeći ličnom i profesionalnom razvoju. U okviru Femixa do sada je organizovano više od 60 događaja (koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, tribina, festivala I dr.) koje je posetilo preko 5000 ljudi.