Novosti
22.06.2019. Vesti

BELGRADE DEMO FEST KONKURS

Desetog februara 2015. otvoren je takmičarski konkurs za treće izdanje Belgrade Demo Fest Live, manifestacije posvećene bendovima bez zvaničnog izdanja sa teritorije Srbije.

Svi zainteresovani bendovi za BDFL 2015 mogu se prijaviti ispunom formulara (preuzeti odavde) i slanjem istog na na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 24. februara.

Belgrade Demo Fest Live uspeo je tokom prethodne dve godine da stekne zavidnu reputaciju i ispuni svoj cilj – odnosno pomogne velikom broju bendova da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti, a značajno je pomenuti da su posredstvom ovog festivala mnogi izvođači ostvarili kontakte i saradnju sa izdavačkim kućama, festivalima, klubovima i medijima iz Srbije i regiona.

Festival se sastoji od nekoliko kvalifikacionih krugova, polufinala i velikog finala tokom kojih bendovi učesnici imaju priliku da nastupaju u različitim koncertim prostorima u Beogradu i svoje autorske i izvođačke sposobnosti prikažu pred ciljanom publikom i značajnim personama iz muzičkog biznisa (novinari, menadžeri, organizatori festivala, itd.).

I ove godine najbolje bendove očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, snimanje spota, snimanje pesama u respektabilnim studijima kao i konsultativna i PR podrška BDFL tima. O nagradama uskoro detaljnije informacije.

Na prvom izdanju pobedu je odneo lazarevački bend Ućuti pas, čiji će debitantski album ovih dana izaći pod etiketom Nocturne media, dok je Strah od Džeki Čena iz Gornjeg Milanovca osvojio najviše glasova publike i žirija na prošlogodišnjem festivalu.

Izvor: Urban Bug