Novosti
15.07.2019. Vesti

ZAVRŠNI KONCERT TREĆEG ROK KAMPA ZA DEVOJČICE

Treći Rok kamp za devojčice u Srbiji upravo je počeo!

Čak 33 devojčice iz različitih delova Srbije uzrasta od 11 do 14 godina okupile su se u Domu učenika u Knjaževcu. Treći RKZD održava se od 14. do 20. jula 2019. godine kao neprofitni program namenjen devojčicama koje se interesuju za rok muziku i upoznavanje vršnjakinja sličnih interesovanja. Tokom 7 dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka. Devojčice će zajedno napraviti bendove u kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku!

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u programu su i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovoanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Mentorke, organizatorke i gostujući edukatori/ke će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotpima, ljudskim pravima, digitalnoj bezbednosti, muzičkom novinarstvu, raditi na njihovom samopouzdanju i smanjivanju treme pred javni nastup ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale. Gošća na ovogodišnjem kampu je i predsednica Svetske mreže rok kampova za devojčice (GRCA), Dženifer Stivens iz Sjedinjenih država.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na završni koncert treće generacije Rok kamp za devojčice u subotu, 20. jula od 17 časova na platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Tom prilikom biće organizovan besplatan autobuski prevoz iz Beograda, tako da svi zainteresovani da prisustvuju mogu da se prijave na mail: rokkampzadevojcice@gmail.com u što kraćem roku u emailu sa naslovom KONCERT U KNJAŽEVCU kako bismo vam rezervisali mesto u autobusu (u jednom mailu moguće je prijaviti najviše dve osobe).

Okupljanje za polazak na završni koncert iz Beograda za Knjaževac je u 12 časova u subotu 20. jula ispred nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu – Savski trg 2.

Na koncert su dobrodošli svi: mame, tate, ujaci, tetke, bake, deke, braća, sestre, prijatelji, komšije, potpuni stranci, kolege muzičari i muzičarke i drugi kulturnjaci, aktivisti i aktivistkinje, omladinski radnici/e, mediji, i svi zainteresovani da čuju kako zvuče mlade rokerke i da uživaju u njihovom nastupu. Ulaz na koncert je naravno besplatan!

Treći Rok kamp za devojčice podržala je Ambasada SAD u Beogradu, Mama Cash, FRIDA Fond, Ministarstvo kulture i infoemisanja, ERSTE banka Srbija i Falceast. Partneri projekta su radionica Proto, Dom učenika srednjih škola Knjaževac, Dom kulture Knjaževac, Coca Cola Hellenic, Anđeli kolači i kompanija Statovac. Medijski pokrovitelj projekta je muzički portal Balkanrock.