Novosti
24.06.2019. Vesti

SPREMITE SE ZA NOVU GENERACIJU ROKERKI

Rok kamp za devojčice koji se po drugi put održava na ovim prostorima počeo je u ponedeljak, 25. juna 2018. u Sremskim Karlovcima. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana će vežbati gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Znanja koja već imaju će unapređivati kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene sa kojima će i navežbati pesme koje će izvesti na završnom koncertu, 1. jula u 13 časova, kada se Rok kamp zvanično i zatvara.

Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu , izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice svakodnevno imaju priliku da na popodnevnim radionicama uče o brojnim zanimljivim stvarima. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su Sanja Pavlović i Jovana Markulić iz Mogu da nećuprojekta. Radionicu live looping-a vodila je Tamara Ristić Kezz, a kako se pišu tekstovi pesama devojčicama su pokazale kantautorka Bojana Vunturišević i Minja Bogavac, dramaturškinja. Značajne žene u istoriji popularne muzike su tema razgovora sa muzikološkinjom dr Ivom Nenić, a pitanje zašto baš Rok kamp za devojčice je u fokusu debate koju vodi naučnica Nađa Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković, novinarka, muzički PR i voditeljka Rock radija devojčicama će poručiti „Stresa bez!“.

Završni koncert druge generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju 1. jula sa početkom u 13 časova na otvorenoj bini Ekološkog centra Radulovački (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci), a publika će imati priliku da čuje šta su sve devojčice naučile nakon nedelju dana vežbanja, učenja i druženja.

Pridružite se Facebook eventu koncerta