Novosti
15.06.2024. Vesti

Objavljeno novo izdanje Femiksete

STIGLA JE FEMIKSETA 12! 

Stiže nam leto, a uz njega i novo, dvanaesto izdanje Femiksete! 

Kao i do sad, ova kompilacija nam služi za afirmaciju ženskog stvaralaštva u muzici, a ove godine publika ima priliku da otkrije i uživa u 13 novih kompozicija različitih žanrova i stilova koje su autorska dela domaćih muzičarki, mladih kantautorki i bendova!

 

FEMIKSETU 12 MOŽETE PRESLUŠATI I BESPLATNO PREUZETI NA MUZIČKOM SERVISU BANDCAMP!

 

Selektorski tim za Femiksetu 12 činile su Iva Lorens, Romana Slačala (Artan Lili), Tamara Popović (Tam) i Ana Janković (Stray Dogg, Oxajo, kolektiv Femix) Zahvaljujemo se selektorkama na velikom trudu da odaberu numere među 35 prijavljenih!

Na ovogodišnjem izdanju svoju muziku su predstavile i predstavili: Ana Protulipac, nekonaj, Trixie, Dolores, Sara Janevska, Rihter, Čuvari Stvari, Đorđa, tamara mylo, Mizu, Stroberiz, OMNY, i res miranda. 

Za vizuelni identitet novog izdanja zadužena je Yana – Jana Adamović iz Udruženja Stripotetke, a za dizajn zvuka Katarina Kolar, tonska snimateljka na Radio Beogradu.

Femiksetu 12 podržao je fond Mama Cash.

 

Redosled pesama:

 1. Ana Protulipac – Svetla 
 2. nekonaj – Distanca
 3. Trixie – SAN
 4. Dolores – Džejn
 5. Sara Janevska – Psychology 
 6. Rihter – Zar ne
 7. Čuvari Stvari – Mrtav grad
 8. Đorđa – Stijene
 9. tamara mylo – posle jednog proleća
 10. Mizu – Iznad stvarnosti 
 11. Stroberiz – Dvoje
 12. OMNY – IDEMO
 13. res miranda (ft. Dorotea Vejnović) – Jedan dan – drugi dan

     

 

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem na kojoj se do sada našlo preko 150 numera različitih muzičarki i bendova. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice: Jana Adamović aka Yana, Javorka Đurić aka Maple Things, Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić, Aleksandra Ninković i Natalia Zwick, Ksenija Pantelić, Maja Goračinska, Anđela Janković i Andrijana Vešović aka Zombijana.