Rok kamp za devojčice

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Održava se jednom godišnje, svaki put u drugom gradu u Srbiji. Tokom 7 dana učesnice imaju priliku da uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, uče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka. Devojčice tokom trajanja kampa zajedno naprave svoje bendove sa kojima vežbaju, a poslednjeg dana kampa svaki bend izvodi po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Na kampu gostuju i druge muzičarke i muzičari od kojih učesnice mogu da saznaju kako su izgledali njihovi muzički početci, ali i da dobiju korisan savet o daljem napredovanju i radu. Mentorke i gostujući edukatori sa devojčicama razgovaraju o predrasudama i stereotipima, rade na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabruju njihove talente i potencijale.

Za učešće o kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta (ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa). Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam.