Novosti
24.06.2019. Vesti

ROK KAMP ZA DEVOJČICE ODRŽAĆE SE KRAJEM AVGUSTA NA AVALI

Prvi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope trajaće od 21. do 27. avgusta 2017. godine. U saradnji sa Opštinom Vračar, kamp će se održati na obroncima Avale, u dečjem odmaralištu “Šuplja stena”.

Uprkos odbijanjima koja su stigla iz Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, da makar minimalno podrže ovu priču, manifestacija će okupiti 30 devojčica uzrasta od 10 do 14 godina, iz cele Srbije koje će tokom 7 dana uz pomoć 8 mentorki pohađati radionice osnova sviranja klavijature, gitare, bas gitare ili bubnjeva, koje će birati prema svojim interesovanjima.

Tokom trajanja kampa devojčice će uz pomoć mentorki formirati male bendove koji će poslednjeg dana manifestacije, 27. avgusta imati javni nastup za porodicu, prijatelje, partnere događaja, medije i sve zainteresovane posetioce. Zakažite već sada ovaj datum u svojim kalendarima za ludu i nezaboravnu svirku!

Projekat je zasnovan na Girls Rock kampovima koji se već decenijama održavaju širom sveta i pilot projektu bubnjarskih radionica koje smo sa velikim uspehom 2015. realizovali u Beogradu, Smederevu i Pančevu, zahvaljujući finansijskoj podršci Rekonstrukcija Ženskog Fonda.

Dopada mi se što su svirale samo devojčice, a i nije baš teško svirati bubanj. Sviđa mi se melodija i to što mogu da budem glasna. – Gorana, 8 godina

Sigurna sam da ću u budućnosti imati bend, ali još nisam smislila naziv! – Sara, 11 godina

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net. Trenutno prikupljamo ostatak novčanih sredstava potrebnih za realizaciju kampa, i pozivamo zainteresovane kompanije, institucije, organizacije i pojedince da nas podrže u skladu sa svojim mogućnostima.

Manifestacija je nevladina, neprofitna i nepartijska inicijativa mladih okupljenih u Organizaciji za promociju aktivizma OPA, osnovanoj 2004. godine u Beogradu, i posvećene programima u oblasti kulture, medija, omladinskih aktivnosti i rodnoj ravnopravnosti. Program FEMIX koji podstiče kulturno i umetničko izražavanje mladih žena sprovodimo od 2010. godine.

Poziv za prijave biće otvoren početkom juna 2017. godine, kada će biti poznata procedura i svi uslovi za učešće.

Tim rok kampa čine: Selena Simić, bubnjarka i komunikološkinja, Olga Boškov i Maša Peruničić, antropološkinje, i Tamara Kojić i Tatjana Nikolić, menadžerke u kulturi.

Facebook stranica Rok kamp za devojčice: https://www.facebook.com/rokkampdevojcice/

Za više informacija ili predlogom za saradnju nam pišite na femixinfo@gmail.com ili pozovite vođu projekta Tatjanu Nikolić na 064 3901 877.