Novosti
25.06.2019. Vesti

REZULTATI KONKURSA // FEMIXETA 7

Femixeta, kompilacija domaće muzičke produkcije sa ženskim autorstvom, dobila je nakon par godina pauze svoje sedmo izdanje!

Femixeta je nastala kao “mesto” gde muzičarke mogu da prezentuju svoju muziku, dobiju promociju i međusobno se umreže.

Na konkurs su pristigle pesme bendova, kantautorki i kompozitorki koji pripadaju različitim žanrovima, a na CD-u se našla selekcija od njih 12.

1.Jelena Andonović – Kosmologija
2.Crveni vetar – Dobitna kombinacija
3.Marija Jocić i Vojislav Davidović za Horkestar – Dozvola
4.Anne Marie – Beskraj
5.Sensim – Expanding
6.Anja Štark – Zlato
7.KALE – Horizont
8.Draga Mrvoš Mott – Family Blues
9.Vicery – Rapture
10.Harlekin – Ljudi su ljudi
11.Marigold – Kao na filmu
12.Bana – Your lies

FEMIXETA NA BANDCAMP-U

Maja Cvetković (E-Play) ovogodišnja selektorka svoj odabir argumentovala je sledećim rečima:
Pred vama je moj izbor pesama ženskih autora, a jedina karta za ulazak na kompilaciju je bila dobra ideja. Lično sam se potrudila da ne budem previše stroga vec da prepoznam talentovane mlade autore i izvođače i dam im priliku da se nađu na ovoj kompilaciji. Ova selekcija se isključivo oslanja na žensko autorstvo koje defitivno treba podržati u Srbiji i dati mu veliki podstrek za dalji razvoj. Zaključak je da ženskih autora ima ali ih treba negovati da ostanu i opstanu na srpskoj sceni.

Sedmo izdanje Femixete objavljeno je u okviru Music Freedom day koji se obeležava 03. marta, u saradnji sa Freemuse. Freemuse je nezavisna internacionalna organizacija koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja

Takođe, rad Femix kolektiva tokom 2018. i 2019. godine podržava međunarodna organizacija “Mama Cash”

Čestitamo svim bendovima i muzičarkama, zahvaljujemo se svima koji su se prijavili. Veoma nam je drago da se javilo dosta imena sa kojima do sada nismo imali prilike da sarađujemo, a nadamo se da će se to uskoro promeniti!