Novosti
24.06.2019. Vesti

REKONSTRUKCIJA ŽENSKI FOND PODRŽALA ROK KAMP ZA DEVOJČICE 2018

Rekonstrukcija je jedan od dugoročnih prijatelja i partnera FEMIX-a, grupe koja realizuje Rok kamp za devojčice, a bila je i među partnerima prvog Rok kampa za devojčice prošlog avgusta, uoči kojeg je inicirala i organizovala veče prikupljanje podrške za kamp u okviru svog programa “Sestre to rade najbolje”. Besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu koje smo organizovale 2015. godine i iz kojih se delimično izrodio Rok kamp za devojčice, je finansirala upravo Rekonstrukcija, kao i nekoliko izdanja jedine domaće ženske kompilacije muzičke produkcije FEMIXETE u godinama pre toga.

Upravni odbor Rekonstrukcije ženskog fonda pozitivno je ocenio prijavu projekta Rok kamp za devojčice 2018 i odlučio da podrži ovaj program.

Rok kamp za devojčice je jedan od odabranih projekata na konkursu Rekonstrukcije “Specijalni fokus”. Ovaj konkurs je stalno otvoren, ali se odluke donose tri puta godišnje – februar, juni, novembar, te je moguće još jednom konkurisati u 2018. godini, za one koji do sada nisu znali za tu mogućnost.

Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. Misija RŽF je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja prema ženama.

Trenutno je toku poziv za prijave za učešće u drugoj edukativnoj kampanji RŽF “Kako da sestre to rade najbolje” koji traje do 29. juna. Tokom edukativne kampanje 25 ljudi različitih generacija, iskustva, geografskih pozicija i interesovanja kao i rodnog opredeljenja će se kroz seminar, radionice, praktične akcije i konferenciju za medije povezati i problematizovati pitanje trošenja javnog novca, ali i individulnog ponašanja prema novcu.