Novosti
24.06.2019. Vesti

PRVI ROK KAMP ZA DEVOJČICE USKORO POČINJE!

Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope biće održan od 21. do 27. avgusta u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina će učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji sačinjava osam aktivnih rok muzičarki, 32 devojčice će pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, učiti o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za svoj prvi nastup, završni koncert.

Na Rok kampu za devojčice radionice instrumenata vodiće mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene, koje su se priključile projektu sa velikom željom i entuzijazmom da podstaknu novu generaciju rokerki. Za bubnjeve su zadužene Selena Simić (bendovi Nemesis, Raskid13 i Goatmare and the Hellspades) i Tamara Tasić (bend Balkanska lavina), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvode Tijana Milivojević (Nemesis) i kantautorka Nađa Vračarić, a radionicama bas gitare baviće se Anja Tvrtković (Nemesis, NoYz?) sa Jelenom Mihić (Random). Marija Nikolić (Horkestar, bend Sane Garić / Xanax) i Isidora Dimić (ex Goatmare and the Hellspades) naći će se za klavijaturama.

Selena (bubnjevi), Tijana (gitara) i Anja (bas gitara) su deo jedinog ženskog melodic death metal benda u Srbiji – Nemesis, koji je imao vrlo zapažen nastup pred nekoliko hiljada ljudi na finalnoj večeri nedavno završenog Demofesta u Banjaluci. Basistkinja Jelena Mihić na Rok kamp za devojčice dolazi iz benda Random, koji je odneo pobedu na ovogodišnjoj Kuršumlijskoj gitarijadi. Tamara Tasić, bubnjarka, nastupa sa Balkanskom lavinom Dragoljuba Đuričića širom regiona, a Mariju Nikolić možete čuti za klavijaturama u bendu Sane Garić, koji ima aktuelni album “Svet za nas” i vrlo aktivno nastupa u Srbiji i regionu. Nađa Vračarić, koja nastupa pod imenom Nadja, prošle godine objavila je debitantski EP “Venus in Gemini”, a uživo možete da je čujete na predstojećem Festivalu uličnih svirača.

Rok kamp za devojčice imaće svoju veliku završnicu 27. avgusta od 12.30h – koncert na otvorenoj bini “Šuplje stene”, kada će učesnice nastupiti pred publikom, u bendovima koje su tokom kampa oformile. Nakon koncerta je na redu druženje sa posetiocima i ponosnim porodicama, kada ćete moći da čestitate mladim muzičarkama na njihovom prvom rok koncertu! Da sačuvate svoje mesto u organizovanom prevozu od centra Beograda do Avale, javite se organizatorkama na femixinfo@gmail.com, SMS-om na broj telefona 060/333-8160, ili porukom na Facebooku ili InstagramuUlaz je besplatan, dozvoljen kućnim ljubimcima, a deca su više nego dobrodošla na koncert svojih vršnjakinja!

Rok kamp za devojčice se održava zahvaljujući podršci SkyMusic produkcije, Trag fondacije, programa Superste ERSTE banke, Ministarstva omladine i sporta kroz program Mladi su zakon. Partneri projekta su GO Vračar, Triglav osiguranje, Proto, Disciplina, Ekipa Clothing, kolači Anđeli, Fruvita, Universal Srbija i Rekonstrukcija Ženski fond. Medijski sponzori kampa su Noizz i Hej! časopis.