Programi

U okviru programa Femix organizovano je preko 45 događaja, koncerata, istraživanja, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja koje je posetilo preko 5000 ljudi. Od 2010. godine Femix izdaje „Femixetu”, godišnju kompilaciju koja sadrži pesme raznih autorki, ženskih bendova i bendovasa ženskim autorstvom. Osim „Femixete”, u okviru Femixa se organizuje Femix Fest, festivala ženskog stvaralašta koji raznolikoj i širokoj publici predstavlja radove mladih, domaćih umetnica. Od septembra 2013. godine pokrenut je i portal koji se bavi afirmacijom domaćeg ženskog stvaralaštva i promocijom koncerata i kulturno-umetničkih događaja na kojima učestvuju i nastupaju muzičarke i umetnice.

Tokom 2015. godine Femix je organizovao besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Smederevu, Pančevu i Beogradu. Članice Femixa su i organizatorke prvog i drugog Rok kampa za devojčice u ovom regionu, koji su se održali 2017. i 2018. godine.

Naša organizacija bila je jedna od organizatora prvog internacionalnog rok kampa za mlade u Evropi, koji se održao u julu 2018. godine u Berlinu pod nazivom „Music Empowerment Mobility & Exchange” na kome je učestvovalo 90 mladih iz cele Evrope. U okviru istog projekta bile smo glavna organizatorska grupa konferencije koja je održana u Beogradu u septembru iste godine povodom produbljivanja i nastavka internacionalne saradnje.

U 2018. godini Femix je dobio status punog članstva u GRCA (Girl’s Rock Camp Alliance), a naša članica, postala je i deo upravnog odbora ove svetske alijanse.