Novosti
01.09.2019. Vesti

PRIJAVI SE ZA UČEŠĆE NA ACTART PROJEKTU U ZAGREBU!

Otvoren je poziv za prijavu učesnika/ca za učešće na prvom ACTART projektu koji se održava u od 30. septembra do 6. oktobra 2019. u Zagrebu uz podršku Erasmus+ programa za razmenu mladih. Projekat se bavi temom rodne ravnopravnosti i promovisanjem ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umetničko delovanje i okupiće 20 mladih osoba između 18 i 30 godina iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Svim učesnicama/cima festivala obezbeđni su putni troškovi, smeštaj i tri obroka dnevno.

Tokom programa razmene mladih, učesnici/e će raspravljati i promišljati o aktuelnim društveno političkim temama koje se tiču rodne ravnopravnosti i LGBT+ zajednice, načinima modernizovanja i unapređenja vizualne prezentacije tema rodne ravnopravnosti, LGBT+ prava u medijima i na kulturno umetničkoj sceni.

Kroz niz predstavljanja, diskusija i radionica na temu umetničkog angažmana na kulturnoj sceni i aktivističkog delovanja u svojim zajednicama učesnici/e projekta će unaprediti svoja znanja i veštine i razmeniti iskustva u području modernih tehnologija, medijske pismenosti, produkcije umetničkih događanja i aktivističkog delovanja kako bi stekli/e dodatne veštine potrebne za samostalno organizovanje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Po završetku razmene, učesnice i učesnici ACTART projekta će stečena znanja i veštine predstaviti osmišljavanjem, postavljanjem i promocijom izložbe koja će biti postavljena u sklopu 13. Vox Feminae Festivala.

Vox Feminae je najveći hrvatski festival posvećen promociji ženskog stvaralaštva i problematizaciji pitanja roda kroz međunarodni filmski program, promocije knjiga, izložbe, prezentacije, diskusije i muzičke nastupe.

Za učešće se mogu prijaviti mladi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije od 18 do 30 godina starosti s interesom za aktivističko i kulturno-umetničko delovanje. Prijavu s kratkim pismom motivacije i opisom svog iskustva na području aktivizma i/ili kulturno-umetničkog delovanja potrebno je poslati do 2. septembra u podne sa naslovom “Prijava za ACTART” na e-mail adresu: femixinfo@gmail.com

Učesnici/e koji/e budu izabrani za ovaj program obavezni/e su prisustvovati svim aktivnostima projekta.

Projekt ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmene mladih sprovodi udruga K-zona iz Hrvatske s partnerkama Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije i Mesto žensk, društvom za promociju žena u kulturi iz Slovenije.