Novosti
24.06.2019. Vesti

POZIV ZA PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA ROK KAMPU ZA DEVOJČICE JE OTVOREN!

Dok još nismo ni ušli u krug pobednika SUPERSTE programa, vi ste pitali kako devojčice mogu da se uključe u Rok kamp, što je još jasnijom učinilo potrebu za ovakvim projektomVaše interesovanje, podrška i lepe reči su kampu prvo donele pobedu na takmičenju, a onda nastavile da pružaju motivaciju i pomogle da se prebrode sve poteškoće na putu!

Zbog toga smo presrećni da kažemo:

Poziv za prijave za učešče na prvom Rok kampu za devojčice u ovom delu Evrope je otvoren!

Konkurs za učešće biće otvoren od nedelje, 4. juna do nedelje 25. juna 2017. Do 25. juna potrebno je poslati sva 3 dela prijave:

✓ Kratak video (do 5 minuta) u kome se devojčica predstavlja, i ispriča nam da li se bavi muzikom, zašto želi da učestvuje, kaže nešto o svojim omiljenim bendovima, kako bi nazvala svoj bend, i čime želi da se bavi kad poraste. Više detalja o prvom delu prijave u celom tekstu konkursa;

✓ Popunjen kratki online upitnik od strane roditelja (zakonskih staratelja);

✓ Potpisanu i skeniranu saglasnost za učešće od strane roditelja (zakonskih staratelja).

Tokom selekcije vodiće se računa da bude podjednak broj devojčica iz svih delova zemlje, da bude različitih uzrasta, kao i različitih nivoa poznavanja instrumenta. Pošto su kapaciteti ograničeni, na prvom Rok kampu neće učestvovati sve devojčice koje to budu želele, ali vrlo je važno da se zbog toga ne obeshrabre, već da ostanemo u kontaktu do prve sledeće prilike! Ne zaboravite, ovo je samo prvi Rok kamp za devojčice u nizu.

Dinamika trajanja konkursa:
✓ 4. jun – 25. jun: Pristizanje prijava;
✓ 28. jun: Rezultati ulaska u uži krug;
✓ 28. jun – 30. jun: Skype/Viber video intervjui sa devojčicama i roditeljima (zakonskim starateljima) u užem krugu;
✓ 5. jul: KONAČNO OBAVEŠTENJE O PRIMLJENIM UČESNICAMA – poslato na email i objavljeno na femix.info i društvenim mrežama.

Svi koji su do sada pratili razvijanje Rok kampa za devojčice znaju da su i Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda odbili da subvencionišu održavanje ove manifestacijeZbog toga je neophodno da postoje kotizacije za učešće na kampu koje pokrivaju deo troškova, i one iznose 12.000 RSD po učesnici, a mogu se platiti u 4 rate.

Kotizacije će pokriti troškove prevoza do centra Beograda i Avale (dolazak i povratak), smeštaj, hranu, osiguranje, radionice odabranih instrumenata i dodatne radionice pevanja, pisanja tekstova, pisanja muzike, upoznavanja sa tehničkom i muzičkom opremom, iznajmljeni instrument, kvalitetne fotografije i video-snimke, kao i diplome i poklon paketiće za devojčice.

Pogledajte ceo tekst konkursa za više informacija o iznosu kotizacije, ratama, i detaljnije obrazloženje stavki koje su njom obuhvaćene.

Iza kampa stoji tim mladih Organizacije za promociju aktivizma u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX. Mentorski tim činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije koje su sve i muzički obrazovane i aktivne u nekom od aktuelnih bendova sa alternativne scene. Vođa mentorskog tima je Selena Simić, dvadesetpetodišnja bubnjarka iz Smedereva. Selena Simić je završila srednju muzičku školu „Kornelije Stanković” u Beogradu, džez odsek za udaraljke i diplomirala na Fakultetu za medije i komunikacije. Nastupala je godinama sa bendovima Fandango i Vibrator u rikverc, a sada svira u sastavima Nemesis, Goatmare & the Hellspades i Raskid13. Dugogodišnja je članica i saradnica bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića „Balkanska lavina”. U Beogradu, Smederevu i Pančevu tokom 2015. godine vodila je četiri ciklusa besplatnih bubnjarskih radionica za devojčice za kojima je vladalo veliko interesovanje, kako učesnica, tako i medija.
Radionice su organizovane zahvaljujući podršci Rekonstrukcija Ženskog FondaDoma omladine BeogradaKulturnog centra PančevaCentra za kulturu Smederevo i Kondenz festivala.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net.Prijatelji kampa su Opština Vračar, Disciplina i Rekonstrukcija Ženski fond i mnogi pojedinci i pojedinke. Za više informacija o kampu pročitajte ceo tekst konkursa , pišite nam na femixinfo@gmail.com ili pozovite na 060/3338-160.