Novosti
02.07.2024. Vesti

Otvoren poziv za mentorke za električnu gitaru na sedmom Rok kampu za devojčice!

Organizacioni tim Rok kampa za devojčice otvara konkurs za mentorke koje sviraju električnu gitaru i žele da svoje iskustvo, entuzijazam i znanje podele sa novom generacijom rokerki!

Šta je Rok kamp za devojčice? 


Rok kamp za devojčice je neprofitni program koji od 2017. godine okuplja devojčice uzrasta 11-14 godina koje žele da nauče osnove sviranja električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, snimanja zvuka i muzičke produkcije. Tokom sedam dana kampa, koji svake godine organizujemo u drugom gradu u Srbiji, devojčice će imati priliku da uče od mentorki, mladih muzičarki sa alternativne muzičke scene koje će im pomoći da oforme svoj bend sa kojim će nastupati pred publikom na zajedničkom koncertu poslednjeg dana kampa. 

Kada? 

Ove godine, Rok kamp za devojčice organizujemo od 25. avgusta do 31. avgusta na Rudniku.

Šta mentorke treba da rade?

Mentorski tim Rok kampa za devojčice svake godine čine mlade i talentovane muzičarke sa domaće alternativne muzičke scene. Ove godine, konkurs za nove mentorke otvaramo za sve zainteresovane muzičarke koje učesnice mogu da nauče osnove sviranja električne gitare.

Ko može da se prijavi?

Da bi bila mentorka našim budućim rokerkama, potrebno je da imaš više od 18 godina, i da znaš da sviraš električnu gitaru. Nije potrebno da imaš formalno muzičko obrazovanje da bi se prijavila na konkurs, ali nam je važno da veruješ da devojke i devojčice mogu da budu sve što požele, i da si motivisana da im u tome pomogneš! 

Rok kamp za devojčice već ima razrađenu metodologiju putem koje devojčice oformljavaju svoje bendove i komponuju svoje pesme. U metodologiju ćete u pripremnim sastancima pre kampa uvesti koleginice koje su se već našle u ulozi mentorke, a tokom trajanja kampa naravno možeš računati na podršku tima, upoznavanje i razmenu iskustava sa drugim muzičarkama, aktivistkinjama i radnicama u kulturi sa domaće scene.

Kako da se prijavim? 

Da bi se prijavila na konkurs potrebno je da popuniš anketu na ovom linku do 25.07.2024. godine.

Za mentorstvo tokom kampa obezbeđen je honorar, kao i smeštaj i prevoz. Ako imaš neka pitanja za nas, slobodno nam piši na femixinfo@gmail.com