Novosti
31.03.2022. Vesti

Otvoren konkurs za mentorke šestog Rok kampa za devojčice!

Organizacioni tim Rok kampa za devojčice otvara konkurs za mentorke koje žele da svoje znanje i iskustvo ove godine prenesu na učesnice šeste generacije! Tim povodom, organizujemo druženje za sve stare, ali i potencijalne nove mentorke 9. aprila u Kafe baru 16 (Cetinjska 15a)!

Rok kamp za devojčice je neprofitni program koji okuplja devojčice koje žele da nauče osnove sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura. Namenjen je devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina i svake godine se održava u drugom gradu u Srbiji. Tokom 7 dana sa njima intenzivno rade mentorke – mlade muzičarke, uz čiju pomoć učesnice formiraju svoje bendove, sa kojima nastupaju na koncertu poslednjeg dana kampa. Datumi planirani za održavanje ovogodišnjeg kampa su 11-17. jul, a tačna lokacija će uskoro biti potvrđena.

Mentorski tim Rok kampa za devojčice svake godine čine mlade i talentovane muzičarke sa domaće alternativne muzičke scene koje žele da svoja iskustva i znanja prenesu devojčicama. Od 2019. godine prvi put je otvoren i konkurs za mentorke na koji su mogle da se prijave muzičarke koje su želele da svoja znanja i ljubav prema muzici prenesu devojčicama.

Konkurs za mentorke otvaramo i ove godine i pozivamo te da se prijaviš ukoliko želiš da preneseš svoje znanje devojčicama, sviraš gitaru, bas gitaru, bubnjeve, klavijature ili se baviš muzičkom produkcijom, imaš više od 18 godina i veruješ da devojke i devojčice mogu da rokaju! Rok kamp za devojčice ima razrađenu metodologiju putem koje devojčice oformljavaju svoje bendove i komponuju svoje pesme.

*Napomena: Da bi se prijavila na konkurs za mentorke, formalno muzičko obrazovanje ti nije neophodno.

Povodom aktuelnog konkursa, Femix tim organizuje događaj 9. aprila ,,Budi kul – Budi mentorka na Rok kampu za devojčice” od 12-16h u Kafe baru 16 u Beogradu za sve zainteresovane potencijlane mentorke ovogodišnjeg kampa. Ukoliko ste se prijavile na konkurs ili planirale to da uradite (ali i ukoliko ste samo zainteresovani da se upoznamo), na ovom druženju bićete u prilici da kroz razgovor sa mentorkama koje su imale već priliku da budu deo projekta, kao i sa koordinatorkom mentorskog tima Selenom Simić i devojkama iz Femixa saznate sve što vas zanima o RKZD-u. Za sve zainteresovane obezbeđeni su troškovi prevoza ukoliko dolaze iz drugih gradova, kao i osveženje i ručak. Zbog naše lakše organizacije događaja, zamolili bismo te da nam najaviš tvoj dolazak na druženje 9. aprila na femixinfo@gmail.com 🙂

Da bi se prijavila na konkurs potrebno je da popuniš anketu na ovom linku do 4. maja. 

Za mentorstvo tokom kampa obezbeđeni su smeštaj, prevoz, svi obroci, kao i određena novčana nadoknada. Ukoliko imaš bilo kakva dodatna pitanja, možeš nam se obratiti na femixinfo@gmail.com.