Novosti
19.03.2024. Vesti

OTVOREN KONKURS ZA DVANAESTO IZDANJE FEMIKSETE!

Dolazi sunce, proleće, mirisi, duge šetnje i nove note! Tim povodom, Femix kolektiv otvara konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji prijave mogu da pristižu do 21. aprila. 

 Prošlogodišnje izdanje Femiksete 11 zabeležilo je ponovo veliki broj prijava, koji se iz godinu u godinu povećava, tako da nam je svaka godina – rekordna godina! Nakon velikog uspeha i promocije na radio i TV stanicama, kolektiv Femix otvara konkurs za novo izdanje kompilacije FEMIKSETA 12, na kojoj se do sada našlo preko 150 numera različitih muzičarki i bendova.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Pored toga, ova kompilacija nije žanrovski organičena, tako je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcamp stranici.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje je 21. april. 

Detaljnije o načinu konkurisanja pročitajte u nastavku teksta.

Ovogodišnji selektorski tim činiće Iva Lorens, Romana Slačala (Artan Lili), Tamara Popović (Tam) i Ana Janković (Stray Dogg, Oxajo, kolektiv Femix). Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Za ovogodišnji vizuelni identitet izdanja zadužena je Yana – Jana Adamović iz Udruženja Stripotetke. Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Javorka Đurić aka Maple Things, Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić, Aleksandra Ninković i Natalia Zwick, Ksenija Pantelić, Maja Goračinska, Anđela Janković i Andrijana Vešović aka Zombijana.

Za dizajn zvuka biće zadužena Katarina Kolar, tonska snimateljka na Radio Beogradu.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica, učešće na promociji izdanja, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Kriterijumi za učešče na kompilaciji:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 12 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Obrade se ne prihvataju.

2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove!

4) Uslov je da kompozicije nisu izdate pre 1. januara 2023. godine, a snimak može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Podsećamo, rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje Femiksete je 21. april. 2024. godine.

Tehničke napomene:

Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (48kHz na 24bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je popuniti upitnik koji možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 12.

Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.