Novosti
30.05.2023. Vesti

Otvoren konkurs za 9. Feminističku likovnu koloniju Centra za devojke

foto: Centar za devojke

Centar za devojke iz Niša objavljuje konkurs za učešće na 9. Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana od 24. do 31. jula u Sićevu. Konkurs je otvoren do 25. juna.

Cilj Feminističke likovne kolonije je da osnaži 10 mladih umetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad, te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im obezbedi javni prostor u kojem će prezentovati svoju umetnost. Učešće je predviđeno za umetnice starije od 20 godina.

Način prijavljivanja

Četiri rada u JPG ili PDF formatu i motivaciono pismo poslati na mejl centarzadevojke@gmail.com.

Žiri za izbor umetnica čine: Sanja Solunac – vizuelna umetnica i aktivistkinja, Bojana Fuzinato – vizuelna umetnica i kustoskinja, Tatjana Nikolić i Marija Virijević – koordinatorke Centra za devojke. Tokom Feminističke likovne kolonije biće organizovan prateći program.

Umetnicama su obezbeđeni putni troškovi koji će biti refudnirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke (učesnicama koje dolaze iz drugih zemalja troškovi će biti refundirani do kraja kolonije), smeštaj (7 noćenja sa svim obrocima), umetnički atelje i potreban materijal (formati papira su 100x70cm/50x70cm), i zajednička izložba.

Sve učesnice Feminističke likovne kolonije su dužne da potpišu ugovor o saradnji, da se slože sa pravilnikom rada, da ostave tri rada nastala na koloniji i da pročitaju Rider koji će dobiti pre kolonije.

Feministička likovna kolonija podržana je od strane OAK i Trag fondacije.

foto: Centar za devojke