Novosti
22.06.2019. Vesti

ON TOUR + WENT @ KC GRAD

Nakon 2014. godine koju su oba benda provela i na živim nastupima, ali i u studiju (On Tour sa albumom Folkrock i Went sa EP-em Alternative endings) bendovi se vraćaju u Kc GRAD sa naveliko prepoznatljivim senzibilitetom i emocijom On Tour-a, kao i sa energičnim i staloženim Wentov-ovim setom za razdrmavanje, u petak 13.3. od 20h.

Vladimir Skočajić Skoča nam poručuje da tog petka trinaestog u GRAD-u nećete sresti Džejsona Voorhesa, već Džejsona Molinu. Pre bendova, slušamo Magnolia Electric Co, Neila Younga, Boba Dylana, Toma Waitsa, Wilco, Mazzy Star i mnogo toga još. Nakon koncerata, do duboko u subotnje jutro, GistroPop vas vodi kroz muzičku šetnju žanrovima i epohama, od Franka Sinatre do Sonic Youth.

Karte za koncert mogu da se kupe na ulazu po ceni od 400 dinara, a vrata se otvaraju u 20 časova.
Ulaz nakon koncerata je slobodan.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazeci od tradicije americkog folka mesaju uticaje alternativnih zanrova sa estetikom akusticnog zvuka. Clanovi benda su Dusan Filimonovic (gitara,vokal), Stefan Pejatovic (bubanj), Ivana Miljkovic (gitara, perkusije, orgulje), Goran Strbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomic (bas), Tomislav Marjanovic (duvaci). Izdali su tri EPa za beogradsku izdavacku kucu Floorcollapsing, a u toku je snimanje Wentovog prvog albuma.

Beogradski bend On Tour nastao je spontano, kao rezultat bežanja iz škole, popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna. Kao da im nije bilo dovoljno zabave, Ivana (Ika, Intruder), Vlada (Ventolin) i Marko (The Mothership Orchestra) su utrčali u još jednu avanturu i evo traju već toliko da polako prelaze iz legende u pravi punokrvni folk rock bend. Dogodišnje istraživanje sinemaskop pejsaža rok muzike u vinilnim rilnama i preživljavanje u devedesetim i dvehiljaditim donelo je u On Tour autohtono čitanje sa višeglasnim pevanjem, akustičnom pratnjom i slikama života sa margine. Uskoro se očekuje izlazak drugog albuma Folkrock i na vinilu.

FB EVENT