Novosti
08.08.2019. Vesti

ODRŽANA PROMOCIJA NOVOG MUZIČKOG IZDANJA “FEMIXETA 7”

Beograd je 26.6. bio centar različizih muzičkih dešavanja, a jedno od njih je bila i promocija novog muzičkog izdanja izdanja “Femixeta 7” u Elektropioniru.

Tom prilikom nastupili su HORKESTAR – alternative choir and orchestra, Draga Mrvoš Mott i bend Harlekin.

Na početku promocije, prisutnima se obratila ovogodišnja selektrokra izdanja Maja Cvetkovic (E-Play) i izjavila kako joj je bila prava čast i uživanje da se ove godine nađe u ulozi selektorke, kao i da će se i u budućnosti truditi da podrži sve muzičare sa ovogodišnje kompilacije.

Prvi je nastupio Horkestar sa pesmom “Dozvola” koja se našla na ovogodišnjoj Femixeti. Nakon toga su izveli singl “Stra Mi E”, ali i dobro poznati hit “Aj Karmela” pri čemu je publika zajedno sa njima pevala u glas.

Nakon toga je usledio nastup Drage Mrvoš Mott, koja je oduševila sve prisutne sa svojim performansom. Ova devojka fenomenalnog glasa i talenta izvela je nekoliko svojih autorskih pesama, među kojima se našla pesma i “Family Blues”, objavljena na ovogodišnjoj Femikseti. Draga je pored gitare, u jednom trenutku sela i na kahon i izvela čuvenu pesmu Dženis Džoplin „Mercedes Benz“, ali u malo drugačijem aranžmanu.

Bend Harlekin iz Inđije je nastupio poslednji i pokazao da itekako ima odličnih autorskih bendova u našoj zemlji pred kojima tek predstoji duga i uspešna karijera. Pored singla “Ljudi su ljudi” koji se našao na ovogodišnjoj Femixeti, bend je izveo muzički program u trajanju od pola sata i time završio promociju nove Femixete.

Podsećamo da  je Femixeta godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koju od 2010. godine objavljuje program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, a njen cilj je promocija ženskog muzičkog autorstva i podrška muzičarkama. Novo izdanje, kao i prethodna izdanja Femixete možete besplatno preuzeti i preslušati na platformi Bandcamp