OBJAVLJENA FEMIKSETA 9

Na Svetski dan slobode muzičkog izažavanja – 3. marta 2021., objavljena je nova dvostruka kompilacija Femikseta 9 na kojoj se našlo čak 25 kompozicija! 

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je 2020. godina, iako izazovna za mnoge druge stvari, na kraju bila i veoma inspirativa kada je muzika u pitanju. Muzička scena u Srbiji sada je bogatija za selekciju od 25 odabranih pesama koje su se našle na novoj kompilaciji Femikseta 9.

Žanrovski šarenolika – od repa, regea, metala, umetničke muzike, preko pop i rok numera, nova Femikseta 9 predstavlja pravo osveženje za domaću scenu. Informacija da je ove godine na konkurs pristigao najveći broj prijava od kada se kompilacija objavljuje samo potvrđuje težinu zadatka selektorskog tima koji su činile  Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor) i Katarina Mitić (Femix).

Članica selektorskog tima Ana Janković je povodom objavljivanja nove Femiksete izjavila:

Čast mi je što sam bila deo ovogodišnjeg selektorskog Femikseta tima. Nismo imale lak posao, no bez obzira na to što smo na kraju morale da odlučimo koje pesme će se naći na kompilaciji za ovu godinu, zaista želim da pohvalim sve učesnice – na kreativnosti, muzikalnosti, trudu, hrabrosti – nastavite svi u tom pravcu, jer provesti vreme stvarajući nešto – neprocenjivo je!

Za originalni dizajn ovogodišnjeg izdanja bila je zadužena dizajnerka Anđela Janković, a mastering kompilacije potpisuje Marija Šumarac.

DISK 1

 1. Sanja Stevanov – Biram nas
 2. Majka Mara – Nisi tu
 3. Sanja Tišma – Delfin
 4. Jasmina Todrović – Zemlja diše
 5. Yeti – We don’t Know
 6. Realma – A Hint of Pink
 7. Kontrapunkt – Ako kažemo
 8. Théa Woods – Nashville, TN
 9. LELEE – Izvan sebe
 10. Vapaj – Devoured by Jackals of Death
 11. Xena – Delirijum
 12. Larisa – Hunting

DISK 2

 1. Sana Garić – Deo sebe
 2. Weird Fishes – Silence
 3. FilicX – Danas
 4. Duda Buržujka – Bog od blata
 5. Dea Džanković – I Can’t Get You off my Mind
 6. Katarina Ranković aka Lady K – Baby Jane
 7. Mish – The Way
 8. Gorica & The Grooveheadz – Otkucaj
 9. Katarina Tomić – Moment
 10. Maša Babić – Odlaganje
 11. Kvintet Tanguango – Probiótico
 12. Nataleé – Ćao / Osvesti se
 13. Lea Jevtić – Prazne flaše

Izdanje Femiksete 9 podržao je Princ Claus fond za kulturu i razvoj, a rad FEMIX-a dugoročno podržavaju međunarodni fond Mama Cash i FRIDA Young Feminist Fund. Nova Femikseta ponovo se objavljuje u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja.