Novosti
23.06.2019. Vesti

NOVI SPOT GRUPE EL RITHMO – SREĆAN PUT

Grupa El Rithmo objavila je novi spot, za pesmu “Srećan put”.

Marija, autorka teksta, rekla nam je nešto više o tome kako je on nastao:

“Prvo sam napisala tekst, stih po stih, i onda negdje na polovini teksta tek shvatiš o čemu pišeš i šta je to što ti okupira pažnju. Tema pjesme su želje i očekivanja od života i ljubavi, a svi se u tome dosta razlikujemo. U pjesmi Srećan put su prikazane dvije perspektive, jedne osobe koja zna i našla je šta želi, dok druga i dalje ima potrebu da istražuje.”

Pored toga što je pun lepih sunčanih kadrova, spot nosi poruku:

“Spot je dodao neka nova značenja ovom tekstu. Obzirom da me već duže vrijeme zanima tema rodne ravnopravnosti i seksualnih sloboda, ovo je bila prilika da pređem sa teorije na praksu i doprinesem ‘na terenu’, pa smo u jednom lepršavom i pozitivnom svijetlu prikazali različitosti na nestereotipan način. Smatram da je važno u okviru kulturnih sadržaja vezivati homoseksualnost (koja je među širom populacijom nažalost i dalje bremenita negativnim značenjima) za pozitivne slike i svakodnevnicu, da bi različitost prestala da bude strana i tuđa, tj. da bi se prihvatila na pravi način.”

Pesma “Srećan put” je četvrta objavljena autorska pesma grupe El Rithmo. Trenutno snimaju jednu po jednu pesmu, a plan je da ih na kraju objedine i objave kao prvi album. Snimili su i fado pesmu na našem jeziku, koja će biti objavljena na jesen, a u toku je osmišljavanje i snimanje nekoliko novih pesama.