Novosti
24.06.2019. Vesti

MINISTARSTVO KULTURE PODRŽALO ROK KAMP ZA DEVOJČICE 2018

Rok kamp za devojčice ove godine dobio je podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u oblasti kulturnih delatnosti dece i za decu i mlade u iznosu od 250.000 RSD.

Rešenje o rezultatima konkursa za sufinansiranje savremenog stvaralaštva za 2018. godinu objavljeno je na veb sajtu Ministarstva.

U obrazloženju navodi se sledeće: Projekat se bavi rodnom ravnopravnošću u okvirima umetnosti odnosno kulture, i u tom smislu tema je prioritetna i aktuelna. Utiče se na rušenje stereotipa, a ciljna grupa su mladi i roditelji, kao i šira javnost. Obuhvat je dovoljno velik, a očekivan efekat dugoročni i komisija iz navedenih razloga podržava njegovu realizaciju, iako je tek u začetku (drugi po redu).

Zahvaljujemo se komisiji i koordinatorki za razvoj kulturne raznolikosti Aleksandri Đorđević na razumevanju i podršci ove godine i drago nam je zbog toga što je projekat prepoznat i što će ove godine biti sufinansiran.

Ipak, ova podrška ni blizu ne pokriva sve troškove projekta, sredstva potrebna za održavanje kampa su i dalje potrebna i tim programa nastaviće potragu za pokroviteljima, partnerima i sponzorima kampa u predstojećem periodu!

Drugi rok kamp za devojčice održaće se u Sremskim Karlovcima, od 25. juna do 1. jula 2018. godine, a uskoro će biti otvoren i poziv za prijavljivanje devojčica. Kamp će i ove godine biti namenjen devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije, bez obzira da li imaju prethodno muzičko iskustvo.

Za više informacija, kontaktirajte nas na femixinfo@gmail.com.