Novosti
24.06.2019. Vesti

MENTORSKA ŠETNJA: ZAVRŠNI DOGAĐAJ “PODELI SVOJE ZNANJE” PROGRAMA

foto: Podeli svoje znanje

Mentorska šetnja je tradicionalni i završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje“. Okupljanje je u subotu, 4. novembra 2017. godine, u 11.30 časova, kod ekspoziture Erste banke u Knez Mihailovoj 36 (kod Česme). 

Okupljene polaznice, mentorke i alumnistkinje Programa i njihovi gosti, prošetaće Knez Mihailovom ulicom i tokom šetnje razgovarati o svojim uspesima i izazovima sa kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu. Šetnju će završiti dolaskom u KC Grad (Braće Krsmanović 4) gde će biti upriličen koncert učesnica Rok kampa za devojčice i svečana dodela sertifikata učesnicama programa 2017.

Prve Mentorske šetnje u Srbiji održane su 2008. godine u Beogradu i Nišu, kao deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vital Voices. Do sada je organizovano 10 Mentorskih šetnju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Valjevu, sa više od 600 učesnica i učesnika. Kao završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje“, ona je i prilika za uspešan nastavak uspostavljanog mentorskog odnosa između mentorki i mentorina, dalju razmenu mišljenja i dodatno promovisanje program koji ima za cilj i ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u našem društvu.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Konkurs za novu generaciju programa otvoren je do 30. novembra 2017. godine, a više informacija o projektu i konkursu pogledajte ovde.

Tekst preuzet sa sajta Evropskog pokreta u Srbiji.