Novosti
25.06.2019. Vesti

MAJA CVETKOVIĆ (E-PLAY) SELEKTORKA FEMIXETE 7!

FEMIX poziva bendove i muzičarke iz Srbije da učestvuju svojim novijim pesmama na novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzike Femixeta 7!

Femixeta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova, Ova kompilacija biće sedma u nizu, prateći prethodnih šest izdatih u periodu 2010-2016. godine, a budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, predstavlja za sad jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni. Sva prethona izdanja možete poslušati na Bandcampu.

Veliko nam je zadovoljstvo što će selektorka ovogodišnje kompilacije biti Maja Cvetković (E-Play), nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević i Ida Prester. Ona će se posvetiti tome da od pesama koje budu učestvovale na konkursu odabere najbolje i Femixetu 7 učini jedinstvenom.

Konkurs za sedmo izdanje Femixete biće objavljen u okviru Music Freedom day koji se obeležava 03. marta, u saradnji sa Freemuse. Freemuse je nezavisna internacionalna organizacija koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja, i podržava objavljivanje Femixete 7. Dan slobode muzike, koji se održava svake godine 3. marta od 2007. godine, je globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze.

Ukoliko ste zainteresovani da rezervišete svoj besplatan primerak Femixete, raspoloženi da zajedno promovišemo konkurs i kompilaciju na radio talasima, portalima i svirkama ili imate originalnu ideju, javite nam se na femixinfo@gmail.com.