Novosti
22.06.2019. Vesti

KONKURS ZA BOSIFEST 2015

Šesti beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, Bosifest 2015, biće održan od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda.

Konkurs za prijem filmova otvoren je do 5. aprila.

“Gradsko veće Beograda podržava festival Bosifest 2015 čiji je ovogodišnji slogan „Lavirint mogućnosti“, a tema rad i život osoba sa invaliditetom. Festival je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa” rekao je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i dodao da će Grad Beograd i ubuduće podržavati sve aktivnosti koje se organizuju u cilju uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevni život.

Bosifest je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji, po šesti put, organizuje Hendi centar „Koloseum“ iz Beograda. Do sada je u okviru ovog festivala prikazano više od 200 filmskih ostvarenja koja se bave životom osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori/ke osobe sa invaliditetom. Na festivalu se uručuju nagrade za najbolji film, najbolju režiju, scenario, kao i nagrada publike.

Festival su, do sada, podržali Gradsko veće Beograda, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, „Delta“ fondacija, Studio B, British Council i Dom omladine Beograda.

Izvor: Dan u Beogradu