Novosti
24.06.2019. Vesti

KONFERENCIJA EVROPSKIH ROK KAMPOVA ZA DEVOJČICE U SEPTEMBRU U BEOGRADU

Music Empowerment Mobility Exchange (MEME) je partnerski evropski projekat koji osnažuje mlade da se uključe u stvaranje muzike i doprinesu muzičkoj sceni i upravo je počeo. Važan deo projekta dešava se u Beogradu, i to na inicijativu FEMIXa!

Program će ponuditi podršku preko 110 ljudi koji su aktivni na muzičkim scenama i u edukativnim i razvojnim programima u oblasti muzike iz deset različitih zemalja, koji će se zajedno okupiti da usavršavaju sviranje instrumenata, kreiraju bendove i razmenjuju iskustva i znanja u vezi sa organizovanjem zajednice i medijskim stvaraštvom. Projekat MEME 2018 uključuje skup u Berlinu u junu, Rok kamp za mlade u Berlinu u julu i MEME seminar i konferenciju u Beogradu u septembru 2018. Ovaj projekat sprovodi evropska mreža Rok kampova za devojčice.

Da, tako je: Beograd će biti domaćin konferencije evropske mreže rok kampova za devojčice u septembru 2018. godine!

MEME2018 podržava Erasmus plus, a lider projekta je Rok kamp za devojke sa Islanda “Stelpur Rokka”. Projekat sprovode kao domaćini organizacija [/b]Ruby Tuesday iz Berlina[/b] i Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije – nosilac programa za afirmaciju stvaralaštva FEMIX i Rok kampa za devojčice u Srbiji.

Stelpur Rokka
Ruby Tuesday

U projektu će učestvovati i u Beograd u septembru doći mladi iz Poljske, Irske, Velike Britanije, Finske, Norveške, Austrije i Švedske. Sve ove organizacije povezuje to što organizuju rok kampove za devojčice, devojke, mlade trans osobe i osobe koje su gender non-comforming gde oni imaju mogućnosti da nauče da sviraju instrument, osnuju bend, napišu autorsku pesmu ili nastupaju uživo na koncertu. Sve organizacije koje učestvuju u projektu su članice svetske mreže Rok kampova za devojčice.

Girls Rock Camp Alliance

Selena Simić iz Smedereva, aktivistkinja FEMIXa i vođa mentorskog tima Rok kampa za devojčice u Srbiji, nedavno je izabrana za članicu Upravnog odbora ove svetske mreže.

Ovaj projekat u ime FEMIXa vodi i konferenciju u Beogradu u septembru organizuje Tamara Kojić, koja je u petak 18. maja u Istraživačkoj stanici “Petnica” proglašena za jednu od 15 mladih heroja u Srbiji za 2017. godinu .