Novosti
23.06.2019. Vesti

KAKO DJ IDE NA PORODILJSKO?

Kako DJ ide na porodiljsko? Kada će žene prestati da se “probijaju” za ravnopravan položaj na elektronskoj sceni, iako su sve vreme tu? Zašto “ženski DJ” ili “ženski bend” nije i ne treba da bude muzički žanr? Da li su muški i ženski izvođači zaista uvek isto plaćeni i da li su im pružene jednake prilike za razvoj karijere? Kakav je položaj transrodnih i kvir osoba u industriji? Zašto ima jako malo žena na rukovodećim ili visokim položajima na elektronskoj sceni? Da li postoji rešenje za ravnopravnost?

O ovome će se govoriti na otvorenom razgovoru o položaju žena, kao i kvir osoba na elektronskoj muzičkoj sceni “Ženski pokret u elektronskoj muzici: The Black Madonna u otvorenom intervjuu sa Tijanom T” u KC Rex, u petak 3. aprila u 18h.
Uoči njenog prvog nastupa u klubu Drugstore, zvezda čikaške house scene i vodeći glas ženskog pokreta u elektronskoj muzici The Black Madonna govori na ove i druge uzbudljive teme. Otvoreni intervju sa The Black Madonnom vodiće Tijana T, muzička novinarka, radio i TV voditeljka i jedna od najistaknutijih DJe-va iz regiona, kao i Lazara Marinković ispred tima IDAHO Belgrade, dok će na samom kraju i pubika postavljati svoja pitanja.

Za čitanje pre tribine: “The Black Madonna Starts A Women’s Movement in Dance Music”
Electronic Beats “The Black Madonna: She still believes”, Resident Advisor

FB EVENT