Novosti
22.06.2019. Vesti

IZLOŽBA EME RADOJIČIĆ “VIS MAJOR”

četvrtak 19. marta u 20h biće otvorena izložba Emilije Radojičić (EmaEmaEma) pod nazivom “Vis major” uU10 umetničkom prostoru (Kosovke devojke 3).

“Ukoliko je “čitanje slike” jedan od mogućih procesa kojima kao posmatrači pristupamo kreacijama iz sveta vizuelnog stvaralaštva, “osećanje slike” čini se kao daleko bliža odrednica ukoliko govorimo o živopisnom opusu EmeEmeEme.

Kao autorka koja je ušla u svet umetnosti oslikavajući fizički, urbani prostor koji nas okružuje prenoseći u njega duh prirode – bez obzira kako izaberemo da tumačimo ovaj ambivalentni pojam – Ema kroz svoje skorije radove istražuje obrise beskrajnih unutrašnjih pejzaža kroz koje uspeva da samouvereno šeta i upija primalno pulsiranje prisustva.

Bilo da se kreće u monohromatskim ili raskošnim tonovima, Ema uspeva da uspešno prenese i artikuliše obrise svog unutrašnjeg, kao i svemira koji nas zajedno okružuje. Ili barem jedne od njegovih vizija. Njeno priključivanje u kolektivno nesvesno uspešno izbegava zamku jeftinih, ezoteričnih referenci, i nepretenciozno uspeva da prenese jednu od vizija onoga što bi mogao biti nad-um (nous) – kolektivna, vibrirajuća inteligencija sa kojom možemo biti u dodiru samo ukoliko to sebi dozvolimo.”

-Relja Bobić

FB EVENT

Izvor: Mreža kreativnih ljudi