Novosti
11.06.2021. Vesti

ISTRAŽIVANJE O USLOVIMA RADA RADNICA U KULTURI U SRBIJI

U toku je istraživanje o uslovima rada radnica u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama u Srbiji. Cilj istraživanja je stvaranje preduslova za unapređenje položaja žena na domaćoj kulturnoj i umetničkoj sceni i u kreativnim industrijama.

Pozivamo autorke, umetnice, kreativne preduzetnice, producentkinje, kustoskinje i druge stručnjakinje u kulturi da odvoje 15 minuta da popune anketu na ovom linku. Vaše učešće u istraživanju je potpuno dobrovoljno, što znači da možete da prekinete anketiranje u bilo kom trenutku. Vaši lični podaci će biti čuvani kao strogo poverljivi, a nalazi ove ankete će biti korišćeni u naučne svrhe, kao i za analizu stanja, potreba i uslova za razvoj mehanizama za unapređenje položaja radnica i preduzetnica u polju kulture u Srbiji.

Upitnik se popunjava onlajn i dostupan je na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati istraživače iz Centra za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope preko mejl adrese: cesk2010@gmail.com koji su rukovodioci istraživanja. Istraživanje sprovodimo u okviru projekta „Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost“ sa partnerima iz nacionalne mreže Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), a finansira ga UNESCO iz sredstava Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD).