Novosti
26.11.2019. Vesti

FEMIX U POSETI RIJECI!

U periodu od 22. do 24. novembra u sklopu bArt projekta članice Femix tima, Tijana Milivojević i Marija Nikolić, bile su u poseti partnerske organizacije Ri Rock iz Rijeke, zajedno sa kolegama i koleginicama iz Nebograda i Akustikuma iz Tuzle. Ideja o bArt projektu nastala je kada se javila potreba organizatorki za mapiranjem organizacja koja se bave neformalnom muzičkom edukacijom dece i mladih u našem regionu.

U dvodnevnoj poseti imale smo priliku da se upoznamo sa radom Ri Rock udruženja i da obiđemo prostorije ove riječke organizacije. Takođe, upoznale smo se sa projektima na kojima trenutno rade, ali i projektima koji za sada postoje samo kao ideje. Zajedno sa nama su bile koleginice i kolege iz organizacije Nebograd iz Beograda i Akustikum iz Tuzle. Sve organizacije, osim muzičke edukacije, u svom fokusu imaju socijalnu pravdu i inkluziju. Cilj ove posete je bilo upoznavanje sa radom Ri Rock udruženja i umrežavanje sa drugim muzičkim organizacijama, na osnovu kojih bismo osnažile svoje lokalne zajednice.

Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da budemo deo jednog ovakvog projekta na osnovu koga smo dobile priliku da saznamo čime se bave muzičke organizacije u našem regionu i na kakvim zanimljivim projektima trenutno rade.