Novosti
25.06.2019. Vesti

FEMIX U POSETI BEČU!

U periodu od 18. do 20. novembra, naša članica Selena Simić, provela je vreme u Beču sa kolegama i koleginicama iz čak 10 organizacija iz regiona i Austrije.

Poziv je usledio od strane SUPERAR organizacije kako bismo se povezale i upoznale sa srodnim organizacijama koje se bave neformalnom muzičkom edukacijom mladih.

Na ovoj dvodnevnoj radionici učestvovalo je 13 osoba iz 10 organizacija – Superar BiHAkustikUm iz Tuzle, Sarajevo Drum OrchestraUdruga RiRock iz Rijeke, Mitrovica Rock School iz Kosovske Mitrovice, beogradska organizacija NebogradShtek House iz Niša, Voice, takođe iz Niša, Superar Austrija i Femix mreža ženskog stvaralaštva. Sve organizacije koje su se sastale, osim muzičke edukacije, u svom fokusu imaju socijalnu pravdu i inkluziju, a cilj okupljanja bilo je istraživanje potencijalnih saradnji i umrežavanja kako bi se organizacije ojačale, a potom i osnažile svoje lokalne zajednice.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da učestvujemo na ovakvim radionicama, da se upoznamo i saznamo čime se sve bave osobe u našem regionu i kakvim se inovativnim i zanimljivim metodologijama vode.