Novosti
24.06.2019. Vesti

FEMIX I PRVI ROK KAMP ZA DEVOJČICE NA UNESCO KATEDRI ZA KULTURNI MENADŽMENT I POLITIKU

U sklopu master studijskog programa Kulturni menadžment i politika na UNESCO katedri Univerziteta umetnosti u Beogradu, prošle nedelje predstavili smo program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX i najnoviju inicijativu za održavanje prvog Rok kampa za devojčipce u Srbiji.

FEMIX i rok kamp za devojčice predstavila je zainteresovanim domaćim i inostranim studentima Tatjana Nikolić, gostujući na tribini u okviru nastavnog plana i programa za Kulturni menadžment i politiku, govoreći o svom iskustvu i radu na domaćoj kulturnoj sceni, inicijativama i organizacijama čiji je deo i preduzetništvu u kulturi.

Na ovoj tribini govorio je i Marko Radenković, osnivač i generalni menadžer Nove Iskre, Tamara Milovanović, studentkinja Kulturnog menadžmenta i politike na UNESCO katedri i Marija Milosavljević, direktorka 12. Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST.

FEMIX postoji od 2010. godine i kroz istraživanje, zagovaranje, promociju, organizaciju različitih događaja i umrežavanje teži da podrži žensko stvaralaštvo i unapredi rodnu ravnopravnost na domaćoj i regionalnoj kulturnoj i umetničkoj sceni. FEMIX je jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA kroz koju je deo Nezavisne kulturne scene Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Regionalne mreže kulturnih rodnih praksi.

Glavna aktivnost FEMIXa za 2017. godinu svakako je Rok kamp za devojčice čije pripreme su u toku i koji treba da se održi tokom leta, a program je prepoznatljiv i po godišnjoj kompilaciji domaće ženske muzičke produkcije FEMIXETA koja ima već šest izdanja, kao i po besplatnim bubnjarskim radionicama za devojčice koje smo do sada organizovali u Beogradu, Smederevu i Pančevu.