Novosti
19.02.2021. Vesti

Femikseta 9: Odabrane pesme

Deveto izdanje muzičke kompilacije Femikseta čini 25 pesama kantautorki, ženskih bendova i bendova sa ženskim autorskim učešćem koje su nastale u prethodnih godinu dana.

Ove godine je pristigao rekordan broj prijava bendova i autorki različitih žanrova, iz raznih delova Srbije, i različitog nivoa iskustva. Zbog brojnih sjajnih pesama koje su stigle do selektorskog tima Femikseta 9 je dvostruko izdanje. Kompilacija će biti objavljena 3. marta 2021., kada se obeležava Music Freedom Day – globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje.

Na kompilaciji su se našle pesme:

 1. Théa Woods (Teodora Skrobonja) – Nashville, TN
 2. Larisa – Hunting
 3. Sanja Stevanov – Biram nas
 4. Realma (Ariadna Vrljanovic-Zhao) – A Hint of Pink
 5. FilicX (Sara Filić) – Danas
 6. Katarina Rankovic aka Lady K – Baby Jane
 7. LELEE – Izvan sebe
 8. Duda Buržujka – Bog od blata
 9. Sana Garić – Deo Sebe
 10. Sanja Tišma – Delfin
 11. Majka Mara – Nisi tu
 12. Kvintet Tanguango – Probiótico
 13. Dea Džanković – I can’t get you off my mind
 14. Jasmina Todrović – Zemlja diše
 15. Gorica & The Grooveheadz – Otkucaj
 16. Vapaj – Devoured by jackals of death
 17. Yeti – We don’t
 18. Xena – Delirijum
 19. Mish – The Way
 20. Kontrapunkt – Ako kažemo
 21. Weird Fishes – Silence
 22. Maša Babić – Odlaganje
 23. Katarina Tomić – Moment
 24. Nataleé – Ćao/Osvesti se
 25. Lea Jevtić – Prazne flaše

Selektorski tim koji čine Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor), i Katarina Mitić (Femix) istakao je:

„Femikseta je projekat koji kolektiv Femix preko 10 godina inspiriše i dodatno motiviše da mu se uvek posveti sa posebnom pažnjom i energijom. Razlog tome su sjajne numere različitih žanrova koje svake godine pristignu i potvrde činjenicu da se našoj alternativnoj muzičkoj sceni nalaze neke talentovane muzičarke, autorke i bendovi koji ovo naše muzičko nebo čine boljim i bogatijim. Ovogodišnji konkurs za Femiksetu 9 je prevazišao sva naša očekivanja sa rekordnim brojem prijava, tako da je selektorski tim imao vrlo izazovan zadatak pred sobom. Prethodna godina možda nije bila najsjajnija za mnoge druge stvari, ali jedno je sigurno – iznedrila je dosta odlične muzike, koju jedva čekamo da podelimo sa vama na novoj Femikseti.“

Promocija kompilacije biće značajan deo Femix Festa, koji je zakazan za 12 – 14. mart 2021. Pored onlajn izdanja, publika će moći da dobije CD na Femix Festu.

Mlada dizajnerka Anđela Janković zaslužna je za ovogodišnji vizuelni identitet Femiksete.

Izdanje Femiksete 9 podržao je Princ Claus fond za kulturu i razvoj, a rad FEMIX-a dugoročno podržava međunarodni fond Mama Cash, kao i FRIDA fond.