Novosti
22.06.2019. Vesti

FEBRUARSKI ŽENSKI DAN

Kao i uvek, na starom mestu gostoprimljivog Kulturnog centra Rex i u staro vreme, poslednje subote u mesecu od tri do šest popodne, uči se nešto novo.

Na ovom ženskom danu će se zajedno da smišljati i izrađivati parole za osmomartovski marš koje će se kasnije da raditi na transparentima. Tehnike izrade će biti različite, od stencil tehnike do ispisivanja parola slobodnom rukom na transparentima. Radiće se sprejevima, četkama i akril bojama.

Prethodno znanje i iskustvo u pravljenju transparenata nije neophodno. Nije potrebna ni bilo kakva posebna prijava za učešće u radionici. Sve što jeste potrebno je da razmislite i ponesete na ovu radionicu istinu u sebi samima u odnosu na ovo patrijarhalno društvo u kojem živimo i viziju da je za nas žene drugačiji svet moguć!

Na ovoj radionici će se u sigurnom ženskom prostoru takav svet graditi zajedno – dobrodošle ste sve, a ACT Women je posebno drago što ovaj put na radionicu mogu pozvati i gluve i nagluve žene.

Radionicu vode Biljana Vulićević – aktivistkinja feminističke organizacije Ženski prostor iz Niša, poznavateljka znakovnog jezika i studentkinja i Dragana Garić – aktivistkinja, lezbejka i feministkinja

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!

Više o Ženskom danu možete saznati na FB strani ZENSKI DAN, i putem mejla zenskidan1@gmail.com, a o grupi koja ga organizuje na FB strani ACT Women i web stranici www.actwomen.org