Ko smo mi

Femix je jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA

koji je pokrenut 2010. godine i namenjen promociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u raznim umetničkim oblastima, kroz audio-vizuelne i druge kreativne forme. Ovim projektima želimo da pomognemo ženama i devojkama zainteresovanim za kreativno izražavanje da svoje sklonosti maksimalno afirmišu, težeći ličnom i profesionalnom razvoju. U okviru Femixa do sada je organizovano više od 60 događaja (koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, tribina, festivala I dr.) koje je posetilo preko 5000 ljudi.

Vizija

Vizija Femixa su kulturna i umetnička scena, kao i kreativne industrije, koje svima, a posebno ženama i devojkama pružaju ravnopravne mogućnosti za učešće.

Misija

Femix podstiče rad umetnica i pruža im resurse,
povezuje umetnice i aktiviste/kinje iz različitih oblasti, bavi se različitim formama edukacije, istražuje, u dijalogu je sa donosiocima odluka i promoviše vrednosti rodne ravnopravnosti i otvorenosti, pridrzavajuci se visokih standarda profesionalnosti, kako bi kulturnu scenu Srbije i regiona učinio pravednijom i dostupnijom svima.

Naši projekti

U okviru programa Femix organizovano je preko 60 događaja, koncerata, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja koje je posetilo preko 5000 ljudi…