Novosti
22.06.2019. Vesti

“EMPATIJA” DUBRAVKE SAVIĆ

U ponedeljak, 9. marta u 20h, otvara se prva samostalna izložba crteža – EMPATIJA, autorke Dubravke Savić.

Izložbom – EMPATIJA, nastavljamo KRSTARENJE, serijal izložbi koje se odrzavaju u Pabu Brod u saradnji sa Imidž Galerijom i umetnicima/umetnicama okupljenima oko nje.

Izložba će trajati od 09.03. do 30.03.

Seriju crteža pod nazivom EMPATIJA čine likovi koje karakterišu različita emotivna stanja. Svaki od njih vođen suptilnom, ali oštrom linijom, ponekad nenadano izroni iz mrlje boje, a zatim se razlije i utopi u osećanje koje doživljava. Stoga ih možemo posmatrati i kao simbole za određena osećanja koja su nam svima poznata. Takođe, sve ove likove vođene različitim emocijama možemo pripisati Dubravki i njenoj sposobnosti da otkrije više njih u sebi samoj, ali i njenom pokušaju da svet doživi iz perspektive druge osobe tako što će se poistoveti s njenim osećanjima.

Dubravka Savić je rođena 1989. godine u Požegi. Završila je novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Osim što je jedan od osnivača i urednik WUWU Magazina, bavi se crtanjem, dizajnom tekstila i izradom nakita od recikliranog materijala (Jeux d’enfants). Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi nakita.

FB EVENT