Novosti
25.06.2019. Vesti

60 MLADIH IZ RAZLIČITIH KRAJEVA EVROPE UČESTVOVALO JE U ROK KAMPU: OVAKO ZVUČE ZAJEDNO!

Članice FEMIX tima Selena Simić i Maša Peruničić, ovog leta provele su 7 dana u Berlinu na prvom internacionalnom rok kampu za mlade. Pored Maše i Selene u Berlinu su kao učesnice kampa bile i Sanja Drča, lead vokal ženskog melodic death metal benda Nemesis, Anja Ilić, aktivistkinja, Dajna Marinković, omladinska radnica u Centru za omladinski rad i Lana Nikolić, novinarka Radija Beograd 202.

One su tokom tih sedam dana provedenih u Berlinu, zajedno sa koleginicama i kolegama iz čitave Evrope, organizovale program, učestvovale u muzičkoj sekciji i kreirale medijske sadržaje za promociju projekta.

Poslednjeg dana kampa na završnom koncertu u berlinskom omladinskom centru FEZ nastupilo je 60 mladih iz različitih krajeva Evrope, okupljenih u 7 bendova, koji su tokom trajanja kampa osmislili svoje pesme i vežbali zajedno.

Pogledajte kako je izgledao koncert:

Rok kamp za mlade koji je održan u Berlinu u julu bio je korak koji je prethodio konferenciji evropskih ženskih rok kampova koja je održana u septembru ove godine u Srbiji, kada se u Beogradu okupilo 60 učesnica i učesnika iz Švedske, Norveške, Finske, Nemačke, Austrije, Farskih Ostrva, Poljske, Irske, Velike Britanije, Belorusije i Hrvatske. Jedna od tema konferencije bila je i razmena iskustava i naučenih lekcija sa zajednički organizovanog rok kampa u Berlinu kako bi se način rada sa mladima kroz rok kampove unapredio i razvio.

MEME (Music Empowerment & Mobility Exchange) je partnerski evropski projekat koji je podržan od strane Erasmus Plus programa. Liderke projekta su Stelpur Rokka, rok kamp za devojke sa Islanda, a projekat sprovode, kao domaćini, organizacija Ruby Tuesday iz Berlina i Organizacija za promociju aktivizma OPA – nosilac programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix i Rok kampa za devojčice u SrbijiNa ovom projektu ukupno je učestvovalo 11 organizacija i više od 90 mladih ljudi iz cele Evrope! 

FEMIX i Rok kamp za devojčice u Srbiji nastavljaju da budu aktivni deo svetske i evropske mreže rok kampova za devojčice i da doprinose razvoju ovog pokreta u što više gradova i zemalja. U skladu sa tim naporima, Selena Simić je postala i deo Upravnog odbora GRCA.

fotografije: Marzena Kocurek