Novosti
24.06.2019. Vesti

6. SKUPŠTINA KOMS-A: NOVE ČLANICE I NOV SASTAV ORGANA

Proteklog vikenda, 19-21. januara 2018. godine, u hotelu Srbija u Vršcu održana je šesta redovna skupština Krovne organizacije mladih Srbije.

Sastavu KOMS-a pristupilo je 7 novih članica: Centar za edukaciju i savetovanje – Katalista, Razlivaliste, Studentska organizacija Paraćin, Smart Grupa, Omladinski centar Brus, Beogradski centar za ljudska prava, i Udruženje Društva Roma, čime Krovna organizacija mladih Srbije sada broji 95 organizacija članica.

Pored novih članica, tokom ove skupštine usvojeni su i novi statut u pravilnik o radu Krovne organizacije mladih Srbije, kao i Standardi u omladinskim aktivnostima u prevenciji konzumacije i promocije alkohola.

Na ovogodišnjoj skupštini izabran je i novi sastav organa KOMS-a. Za članove i članice novog upravnog odbora izabrani su Olga Dević, Saša Stojanović, Samedin Rovčanin, Igor Stojilović, Jelena Mitrović, Bogdan Rašić, sa predsednicom Milom LukićNikola Božanović odabran je kao predsednik skupštinezamenica predsednika skupštine je Maja Bojanić, a nadzorni odbor čine Aleksandar Linc-Đorđević, Marko Nedeljković, i Natalija Ristić. Čestitamo i radujemo se saradnji!

Na skupštini su učestvovale članice Organizacije za promociju aktivizma i FEMIX tima Maša Peruničić, kao delegatkinja, i Tatjana Nikolić, koja je zaokružila svoj mandat u prethodnom upravnom odboru KOMS-a.