Novosti
22.06.2019. Vesti

4. ROĐENDAN K.U.P.E.K.-A

Prvi KUPEK se “zakotrljao internet nebom” pre 4 godine, a u te četiri godine su se, kako kažu, mučili s tehnikom, seljakali, ali nisu odustali – jer “koliko god pričali da u kulturi stvari nikad nisu bile gore, u ovom našem svijetu ipak postoje ljudi koji nam svakodnevicu čine podnošljivijom i ljepšom. Zbog njih postoji i KUPEK.”

Zbog svojih fanova, gostiju, a i sebe, odlučili su da u KC Gradu 1. februara organizuju mini koncert kao proslavu četvrtog rođendana. Okupljanje počinje u 20h, a prvi nastup od 21h.

Prvi bend koji će nastupiti je mladi beogradski bend Jules Verne (čiju pesmu Ladies možete čuti na poslednjoj Femixeti), koji su nedavno i ugostili.

Evo šta je Kraka iz Presinga, jedan od njihovih gostiju rekao o bendu: „Jules Verne je neobičan slučaj benda koji postoji tek nekoliko meseci i pravi svoje prve korake, a zvuči kao da je već obišao svet za osamdeset dana. Eva Zlatković, neobjašnjivo biće vilinskog porekla, svira gitaru, peva i stvara celi svet snenih i toplih harmonija koje se lako vezuju za srce slušaoca. Njen čisti, zvonki glas, ima moć da začara u trenutku. Dejan Grahovac na bas gitari i Mlađa Radovanović na bubnjevima ruše granice žanrova. Iako su Evin glas i estetika bez dileme amerikana, ova dvojica izuzetnih muzičara sa istančanim gruvom i maštovitošću, daju bendu Jules Verne crossover dimenziju kakva se retko sreće i u svetskim razmerama – možda je takav spoj jazza, salse, fusiona, soula i koječega drugog sa alt countryjem do sada bio moguć jedino u graničnim slučajevima kao što su Lambchop, San Ilya ili Souled American. Pred nama je bend koji ima sve što je neophodno za sjajnu budućnost.“

Drugi bend je i za njih prava enigma. Prošli KUPEK rođendan proslavili su radno sa Miletom Mijatovićem iz Klopke za pionira i brojnih drugih projekata.

I ovoga puta pozvali su Miletu ali da im se pridruži sa bendom Klopka za pionira. Mileta je poziv prihvatio, ali će za ovu priliku nastupiti brojčano manja verzija benda. On i Beli.

FB EVENT