Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

LIKOVNA ŠKOLA ŠTIFLA

28/9/2013
LIKOVNA ŠKOLA ŠTIFLA

Povodom obeležavanja 38 godina rada Likovne škole Štifla, 1. oktobra 2013. u 19 časova u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici biće otvorena retrospektivna izložba ove likovne škole. Izložba obuhvata preko 60 profesionalnih autora i mladih nada.

Na izložbi su zastupljeni crteži, slike, grafike, studije portreta, studije figure, anatomski crteži, arhitektonski crteži, arhitektonski projekti, arhitektonske makete, vajarska dela, dizajnerska rešenja, dizajn nameštanja i dizajn rasvete.

Ova izložba je retrospektiva dosadašnjeg rada i zajedničkih rezultata polaznika, koji su prisutni na domaćoj i internacionalnoj umetničkoj sceni (Kanada, Novi Zeland, SAD, Australija, Francuska). Ali rad Likovne škole Štifla nije orijentisan isključivo na stručno usavršavanje, već i na one kojima je umetnost pasija, bez obzira na profesiju. Više od polovine imena predstavljenih na ovoj izložbi su žene.

Izložba će biti otvorena do 31. oktobra 2013.

foto: Facebook profil Likovne škole Štiflasocial


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik