Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

USKORO TREĆI DOK`N`RITAM FESTIVAL U DKSG

20/5/2018
USKORO TREĆI DOK`N`RITAM FESTIVAL U DKSG

I ove godine Program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX nastavlja saradnju sa jedinstvenim festivalom muzičkih dokumentaraca Dok'n'Ritam, čije se treće izdanje održava od 6. do 10. juna u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Pogledajte kako je izgledalo drugo izdanje ovog festivala prošle godine!

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 10. juna u 17 časova pozivamo vas u Dom kulture Studentskog grada na Novom Beogradu kada će aktivisti FEMIX-a Aleksandar Gubaš, filmski radnik i Tatjana Nikolić, producentkinja, predstavljati našu ideju i koncept za film koji planiramo da snimimo i prikazati zainteresovanima deo već snimljenog materijala. Prezentacija se održava u okviru programa Work in Progress Dok'n'Ritam festivala koji stručnoj i široj javnosti predstavlja muzicke dokumentarce u nastajanju.

Da li mislite da bi ovakav jedan film bio zanimljiv i da je potrebno da se snimi? Da li biste voleli da ga pogledate? Filmski centar Srbije na konkursu za finansiranje produkcije dokumentarnih filmova nije podržao naš predlog u 2017. godini, ali mi nećemo odustati, već ga dalje razvijati i usavršavati, unaprediti našu zamisao pa ponovo aplicirati, a potražiti i druge moguće izvore finansiranja.

Film se bavi iskustvom, pričama i položajem mladih žena na domaćoj muzičkoj sceni, ali i rok kampovima za devojčice 2017. i 2018. godine i odnosima koji su uspostavljeni između učesnica iz cele Srbije i mladih muzičarki, njihovih mentorki. Preuzmite studiju "Rodni odnosi na alternativnoj muzičkoj sceni Srbije i regiona" čija je autorka aktivistkinja FEMIXa Tatjana Nikolić, a koju je krajem 2016. godine izdao Zavod za ravnopravnost polova Vojvodine.

Posetite Facebook stranicu i Facebook event festivala! Na programu jedinog festivala muzičkog dokumentarnog filma u Srbiji, ove godine, možete besplatno pogledati čak 20 dokumentaraca u takmičarskim selekcijama, 5 filmova van takmičarske selekcije, i upoznati se sa 5 najnovijih muzičkih knjiga. Filmovi o Korneliju Kovaču, Peri Lovšinu, Manjifiku, Tifi, Fleki, Hipi dolini, Momčilu Popadiću, Žikici Simiću, Grejs Džons, Mariji Kalas, Vitni Hjuston… Koncerti: Sugato Baduri, Om Prakaš, Moussaka, Sana Garić, Antikvarnica snova, Tvornica glazbe… Od srca preporučujemo program festivala Dok'n'Ritam i nadamo se da ćemo vas videti na što više projekcija, ali i razgovora i koncerata!


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik