Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

TAMARA KOJIĆ MEĐU PETNAEST MLADIH HEROJA!

20/5/2018
TAMARA KOJIĆ MEĐU PETNAEST MLADIH HEROJA!

U petak 18. maja 2018. godine u Istraživačkoj stanici Petnica uručena su priznanja pobednicima trećeg po redu konkursa „Youth Heroes“, koji je realizovala EXIT fondacija u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, a uz podršku RTS, kompanije Ringier Axel Springer, HR centra Beograd i izdavačke kuće „Vulkan“.

Veliko nam je zadovoljstvo što je naša aktivistkinja Tamara Kojić, izabrana za jednu od tri nagrađene mlade osobe u oblasti društvenog aktivizma, baš za inicijative “Kilometar kose” 2016. godine i Rok kamp za devojčice 2017. godine u kojima je bila ključna.

EXIT FONDACIJA: Uručena priznanja pravim herojima Srbije

Hvala kao kuća kolegama i drugarima koji su podržali ovu našu nominaciju i pomogli da Tamarin rad i vrline bude prikazani u pravom svetlu! To su bili, koosnivač “Kilometra kose” - Marko Mak Pantelić, ekipa fantastične predstave “Edit” koju je Tamara producirala iz pozorišne organizacije "Tri groša" - Ana Popović, rediteljka, Sara Radojković, dramaturškinja i Milena Živanović, glumica, i iz "Mokrin House" – Ivan Brkljač, vođa projekta.

Zahvaljujemo se u ime tima FEMIXa članovima žirija bili su: Snežana Lakićević, PR NIS-a, Nikola Božić, programski direktor IS Petnica, Nenad Blagojević, osnivač portala pricesadusom.com, Maja Dimitrijević, predstavnica Ringier Axel Springer i Ivan Petrović, predsednik UO EXIT fondacije, koji su prihvatili našu nominaciju Tamare i prepoznali njenu posvećenost i kvalitet rada za javni interes!

Tamara Kojić je inspiracija, ponos i uzor! I ove godine ona je u najužem timu Rok kampa za devojčice, na našu veliko zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo devojčica, roditelja, medija i svih saradnika i saradnica.

Exit fondacija u saradnji s Naftnom industrijom Srbije pokrenula je kampanju „Youth Heroes" radi promocije pozitivnih uzora u društvu, po mnogo čemu drugačijih od onih koji u današnje vreme dobijaju najveći medijski prostor.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik