Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

BUBNJEVI U SLUŽBI OTPORA

19/5/2018
BUBNJEVI U SLUŽBI OTPORA


Šesto izdanje FEMART festivala umetnica i aktivistkinja održava se od 25. maja do 30. maja u Prištini, Uroševcu i Kosovskoj Mitrovici.

Festival organizuje umetnički i društveni centar Artpolis i ove godine slogan festivala je "Run the show". Ciljevi su razvijanje feminizma, afirmacija jednakosti i prava žena i građenje mira u regionu. Više o festivalu pročitajte na njihovom sajtu!

Na poziv organizatorki iz Artpolisa, Selena Simić i Tamara Tasić, mentorke Rok kampa za devojčice za bubanj 2017. godine, vodiće radionicu za devojčice i devojke "Bubnjevi u službi otpora" u subotu 27. maja od 10 do 14 časova u Dodona teatru u Prištini.

Ceo program festivala možete preuzeti ovde. Ove godine on se održava u 3 grada, kroz 36 događaja i učešće preko 200 umetnika/ca i aktivista/kinja. Aktivistkinjama FEMARTa želimo što uspešniji i posećeniji festival i nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti i razviti saradnju.

Posetite Facebook event festivala!


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik