Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

SELENA SIMIĆ U UPRAVNOM ODBORU SVETSKE MREŽE ROK KAMPOVA ZA DEVOJČICE!

6/5/2018
SELENA SIMIĆ U UPRAVNOM ODBORU SVETSKE MREŽE ROK KAMPOVA ZA DEVOJČICE!

foto: Ana Danilović

Prethodni dani u Nju Džersiju bili su posvećeni godišnjem okupljanju timova svih rok kampova za devojčice. Na ovoj konferenciji desila se fantastična stvar: jedna muzičarka i aktivistkinja iz Srbije primljena je prvi put u Upravni odbor Girls Rock Camps Aliance! Selena Simić, programska koordinatorka prvog Rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope postala je jedina predstavnica regiona u Upravnom odboru ove svetske mreže.

Selenu je nominovao tim programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX koji ove godine organizuje drugo izdanje Rok kampa za devojčice u Srbiji. Kamp će se održati od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima, i poziv za prijavljivanje devojčica biće otvoren u narednim danima.

Mandat novog upravnog odbora GRCA počinje od 1. jula 2018. godine. U Odbor su još izabrane i Sabrina Sierra iz Kalifornije; Nairi Khandijan, Jermenka iz Montreala, Kanada i Lana Velhman iz Kanade i Sofie Sondervik Sether iz Norveške.

GRCA je međunarodna mreža organizacija koje dele misiju osnaživanja devojčica i žena koristeći muziku i umetničko obrazovanje kao alat za učvršćivanje zajedništva i jačanje kapaciteta. Trenutno je u mreži više od 80 punopravnih članica, od kojih najviše iz SAD, ali iz Evrope, Južne Amerike, Kanade, Austrilije, a po jedna i iz Azije i Afrike. Iz Evrope u članstvu su kampovi iz Irske, Škotske, Velike Britanije, Islanda, Poljske, Farskih ostrva, Finske, Norveške, Austrije, Švedske, Nemačke, dok je naš Rok kamp za devojčice u Srbiji još uvek pridruženi član. Sama GRCA je registrovana u SAD kao neprofitna organizacija, koju kao mrežu u potpunosti vode i oblikuju njene članice.

Selena Simić je rođena 1992. godine u Smederevu. Završila je srednju muzičku školu "Kornelije Stanković" - odsek za džez udaraljke, i diplomirala komunikologiju na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Sa FEMIX programom sarađuje od 2013. godine, a tokom 2015. uspešno je osmislila i vodila četiri ciklusa bubnjarskih radionica za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu, koje je tada podržala Rekonstrukcija ženski fond. Na prvom Rok kampu za devojčice u Srbiji u avgustu 2017. godine Selena je bila vođa osmočlanog mentorskog tima koji je kreirala i kojim je rukovodila izuzetno uspešno. Saradnica je Rekonstrukcije ženski fond i aktivna muzičarka u više domaćih metal sastava, među kojima ističe all girl death metal bend Nemesis.

Ponosimo se što će Srbija i zemlje Balkana imati svoju predstavnicu u ovoj mreži i što je Selena uspela da se predstavi na takav način ostalim članovima mreže, da prepreke ne budu čak ni to što smo još uvek samo pridruženi član, i što nismo imali sredstava da fizički budemo prisutni na godišnjoj konferenciji u Nju Džersiju.

NOIZZ: Devojke koje uče srpske devojčice da "rokaju"
REMIXPRESS: Leksikon: Selena Simić
DOM OMLADINE: Oduvek mi je bila zamisao da okupim sve žestoke ženske bendove na jednom mestu
ORADIO: Da i devojčice budu buntovnice, ne samo dečaci!
HEADLINER: Devojke iz Nemesisa ekranizovale pesmu “Uprising“ sa svog debi albuma


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik