Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KREĆEMO: FONDACIJA JELENA ŠANTIĆ PODRŽALA ROK KAMP ZA DEVOJČICE 2018

25/1/2018
KREĆEMO: FONDACIJA JELENA ŠANTIĆ PODRŽALA ROK KAMP ZA DEVOJČICE 2018

Na ovogodišnjem finalu programa “Hrabri iskoraci u novim kulturnim prasama” Fondacije Jelena Šantić, u Kući ljudskih prava, predstavilo se 12 organizacija iz različitih gradova Srbije.

Sa velikom zahvalnošću, uzbuđenjem i ponosom vam prenosimo da se drugo izdanje Rok kampa za devojčice našlo među 5 odabranih projekata, i time dobilo prvu finansijsku podršku ove godine! Hvala timu i ovogodišnjem žiriju Fondacije Jelena Šantić što vide važnost podrške devojčicama da razvijaju interesovanja u društvu koje želi da ih drži unutar svojih očekivanja.

Čestitamo kolegama i koleginicama u čijem smo se sjajnom društvu našli - Nezavisni filmski centar „Filmart“, Požega (“Mladost u 60-oj”), Art Aparat, Beograd (Raspevano Svratište – “Učimo kroz dramu”), Udruženje „Satibara”, Beograd („ŠIRA SLIKA”), i Fakiri sa juga, Kruševac (“Blacklight teatar”).

Petočlani žiri u sastavu: Mia David (Univerzitet u Novom Sadu), Dimitrije Tadić (Desk Kreativna Evropa), Jelena Pajović (Naša Zadužbina), Tijana Kljajević (Balkanski fond za demokratiju) odlučili su da organizacije dobiju podrsku u ukupnom iznosu od 1,208,026.25 RSD.

Fondacija Jelena Šantić zahvaljuje se Balkanskom fondu za demokratiju i Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije na poverenju.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik