Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

ZAPOŠLJIVOST MLADIH ŽENA U SRBIJI

21/12/2017
ZAPOŠLJIVOST MLADIH ŽENA U SRBIJI


Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) u četvrtak, 21. decembra organizuje okrugli sto “Zapošljivost mladih žena u Republici Srbiji” koji se održava pod okriljem inicijative “Žene Balkana za novu politiku”. Okrugli sto će se održati u prostorijma BFPE, uz podršku Ambasade Švajcarske u Republici Srbiji.

U okviru uvodne sesije okruglog stola biće predstavljena inicijativa “Žene Balkana za nove politike“ pokrenuta na inicijalnom sastanku održanom u septembru ove godine u Budvi. Osam balkanskih društava su predstavljale političarke i aktivistkinje istaknute svojim radom u političkoj i društvenoj sferi i doprinosom očuvanju mira, promociji solidarnosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava. Prisutne su se okupile oko istog cilja, suprotstavljanja porastu nacionalizma i populizma, kao i zaoštreloj političkoj retorici u regionu Zapadnog Balkana. Kao rezultat je nastao Apel u okviru kog se na listi prioritetnih tema našla i tema predstojećeg okruglog stola.

Učestvuju:

Gordana Čomić
Narodna skupština Republike Srbije

Aleksandra Vladisavljević
Ženska platforma za razvoj Srbije

Maja Bjeloš Mreža 1325

Svetlana Stefanović
Evropski pokret

Marija Mitrović
Mladi Romi

Andrea Šelić
Udruženje inženjera konsultanata Srbije

Svetlana Kisić
Ženska vlada

Sanja Đurić
Organizacija srpskih studenata u inostranstvu

Tatjana Nikolić
Krovna organizacija mladih Srbije

Jovana Anđelić SITEL

Tanja Jakobi
Centar za istraživanje javnih politika

Tatjana Macura
Narodna skupština Republike Srbije

Tamara Kojić
Program za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix

Aleksandra Đurović
Beogradska otvorena škola

Natalija Golović
Beogradska otvorena škola

Sanja Popović Pantić
Udruženje poslovnih žena Srbije

Svetlana Tešić
AFA asocijacija


Ispred FEMIXa će u razgovoru učestvovati Tamara Kojić, koja će govoriti o zapošljivosti mladih žena iz perspektive kreativnih industrija. FEMIX je program koji se zalaže za veće i aktivnije učešće žena u kulturi, umetnosti, medijima i kreativnim industrijama, kao jednim od najperspektivnijih. Tamara Kojić je master menadžmenta u kulturi, bavi se umetničkom produkcijom i marketingom, a dolazi i iz sveta muzike. U FEMIX timu radi na planiranju i perspektivi, razvijanju partnerstava, donosi različita kreativna rešenja, i bavi se produkcijom većih događaja, poput završnog koncerta prvog Rok kampa za devojčice.

Cilj okruglog stola je zajedno odgovoriti na pitanja poteškoća i prevazilaženja istih u zapošljivosti mladih žena, kao i mapiranje regionalnih i nacionalnih mreža usmerenih jačanju položaja žena u društvu. Osnovni cilj šire Inicijative “Žene Balkana za novu politiku” je uspostavljanje osnove za političko uključivanje žena kao nositeljki dijaloga i saradnje u oblikovanju pravednih i inkluzivnih društava na Zapadnom Balkanu, utemeljenih u poštovanju ljudskih prava i ljudske bezbednosti.social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik