Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

BEFEM 2017 - LETNJE FEMINISTIČKE IGRE

16/6/2017
BEFEM 2017 - LETNJE FEMINISTIČKE IGRE

BeFem feministički kulturni centar nas poziva na BeFem letnje feminističke igre, dvanaestočasovni događaj posvećen feminizmu i pokretu za prava žena u Srbiji, postjugoslovenskom prostoru i šire.

Letnje feminističke igre su prostor za povezivanje različitih feminističkih praksi, ali i različitih identiteta poput rase, klase i seksualnosti uz svest o tome da su ženska iskustva različita i da ne postoji koncept globalne žene i globalne ženske politike.

BeFem nosi jaku političku poruku: jedino transnacinalno povezane, koristeći snagu različitih identiteta koji nas grade, uz snažnu feminističku oštricu, možemo da se suprotstavimo nacionalističkim i patrijarhalnim politikama koje vladaju.

Program se održava u tri paralelna prostora u KC Gradu. Detaljan program Letnjih feminisitčkih igara pronađite na vebsajtu BeFem feminističkog kulturnog centra.

Od bogatog, zanimljivog i intrigantnog programa koji nas čeka u nedelju 18.06. u KC Gradu ističemo "Pivo, pank i žene", omaž panel ženskom stvaralaštvu u ovom žanru, koji počinje u 19:15h. Imamo čast da u sjajnom društvu Aleksandre Nikšić i Leile Šeper govore i Selena Simić, vođa mentorskog tima Rok kampa za devojčice, i koordinatorka Femix tima Tatjana Nikolić.

I ove godine BeFem podržava aktivnosti i razvoj programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX. U FEMIX corneru dobićete besplatan primerak studije „Rodni odnosi na alternativnoj muzičkoj sceni Srbije” objavljene u decembru 2016. godine u izdanju Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine, a koja je nastala na osnovu višegodišnjih aktivnosti FEMIX-a. Upoznaćete se i sa nagradom „Anđelka Milić” Sekcije za feministička istraživanja i studije maskuliniteta, čiji je program FEMIX laureat za 2017. godinu. Ukoliko budete zainteresovane/ni, moći ćete da preslušate i dobijete na poklon šesto izdanje jedine domaće kompilacije aktuelne ženske muzičke produkcije Femixeta. Osim toga, ovo će biti prilika da saznate više i o prvom Rok kampu za devojčice u ovom delu Evrope, koji će se održati na obroncima Avale u avgustu 2017. godine, o mogućnostima da se uključite i doprinesete njegovom održavanju i kako da prijavite za učešće devojčice iz svog okruženja.

BeFem letnje feminističke igre organizuje BeFem feministički kulturni centar uz podršku fondacije Global Fund for Women, Rekonstrukcija Ženski fond, Ambasada SADa u Beogradu i WACC. Ulaz je slobodan.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik