Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

TRIBINA "KOG SU RODA NAUKA I TEHNOLOGIJA?"

20/4/2017
TRIBINA "KOG SU RODA NAUKA I TEHNOLOGIJA?"

Naučnica Melba Roy / NASA

Naučni klub (Kralja Petra 16, Beograd) Centra za promociju nauke će u petak 21. aprila, od 19h, biti mesto na kome se razgovara o jednoj vrlo bitnoj temi - rodnim odnosima u nauci.

Tribina "Kog su roda nauka i tehnologija?" posvećena je problemu rodne (ne)ravnopravnosti u nauci i akademskim rodnim stereotipima.

Da li postoji podela na muške i ženske nauke, da li su i muškarci i žene jednako dobrodošli u naučnim institutima, laboratorijama i univerzitetima, da li je važno da pričamo o kvotama i zašto, koja je uloga škole i univerziteta u promovisanju nauke kao rodno inkluzivne, samo su neka od pitanja na koja će govornice nastojati da odgovore.

Govornice na tribini biće Aleksandra Alorić, fizičarka, koordinatorka nekoliko seminara u IS Petnica, Nadja Duhaček, ekspertkinja rodnih studija, predavačica u Centru za rodne i ženske studije, psihološkinja Biljana Stanković, asistentkinja na Filozofskom fakultetu i psihološkinja Ivana Jakšić sa Instituta za pedagoška istraživanja.
Tribinu će voditi Đurđa Timotijević iz Centra za promociju nauke.

Svima onima koje zanima tema položaja i istorije žena u nauci preporučujemo da prate stranicu Nauka je ženskog roda!


povezano: ENTER konferencija


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik